Najnovije vesti

NEMAČKI STRUČNJACI ODRADILI SVOJE: Šta sve krije telefon ubijene Lane Bijedić! (VIDEO)
Foto: Avaz.ba

opasno

NEMAČKI STRUČNJACI ODRADILI SVOJE: Šta sve krije telefon ubijene Lane Bijedić! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina

Stručnjaci iz Federalne uprave policije (FUP) užurbano izvlače podatke iz mobilnog telefona surovo ubijene Lane Bijedić (19) iz Mostara, koja je pre mesec pronađena u reci Studenčici kod Ljubuškog, pišu federalni mediji.

Podsećamo, Lanin telefon pre nekoliko dana uspeli su da otključaju nemački stručnjaci u jednoj privatnoj agenciji i od tada je tada na veštačenju u prostorijama FUP-a u Sarajevu, a po naredbi Tužilaštva ZHK.

Kako je nezvanično rečeno Avazu, osim poziva i poruka, proveravaju se i svi pozivi koji su upućeni s besplatnih mobilnih aplikacija, poput Vibera, Signala, Vacapa. Do sada je izvučeno na desetine poruka i poziva, koji će pomoći istražiteljima da sklope motiv ovog stravičnog ubistva.

Tužioci već imaju listing poziva na dan ubistva, a koji su dobili od mobilnih operatera. Ali, on navodno nije od velike pomoći. Sada se utvrđuje šta je i kome slala Lana na Viber kobnog dana, a ko je nju zvao, što je nezvanično navedeno i u naredbi pripadnicima FUP-a.

Veštačenje bi trebalo biti završeno sutra, a svi podaci biće prosleđeni tužiocima koji vode istragu.

Za sada tužioci, koji nemaju skoro nikakav čvrst trag ko je ubio Lanu, sve nade polažu u veštačenje njenog mobilnog telefona i komunikaciju koju je ostvarivala putem Vibera.

Pogotovo poruke koje je upućivala i kome te zašto je kobnog dana iz Mostara, u kojem je živjela, krenula autobusom put Čapljine. Zapis te komunikacije krije njen telefon.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova ZHK i u Tužilaštvu ZHK čekaju, takođe, i na rezultate brojnih drugih veštačenja. Ali, i dalje se saslušavaju brojne osobe te se analiziraju brojni snimci izuzeti s videonadzora objekata u Čapljini koji pokazuju tok njenog kretanja.

Tokom dosadašnje rekonstrukcije njenog kretanja, utvrđeno je da je od Autobuske stanice u Čapljini pešačila do naselja Trebižat. Viđena je i na vijaduktu Studenci, ispod kojeg je njeno telo u reci Studenčici kod Ljubuškog u večernjim satima pronašao lokalni ribar.

Kurir.rs/Avaz.ba

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...