UNOSE TABLETE U VAGINAMA : Ovako izgleda šverc droge u bosanskom Alkatrazu, a onoga koga pas nanjuši čeka samica
Foto: Avaz.ba

dovijaju se na sve načine

UNOSE TABLETE U VAGINAMA : Ovako izgleda šverc droge u bosanskom Alkatrazu, a onoga koga pas nanjuši čeka samica

Bosna i Hercegovina -

Uprava i zatvorski čuvari Kaznenopopravnog zavoda Zenica protekle nedelje stali su na kraj švercu droge iza zidina „Bosanskog Alkatraza“.

Zatvorski čuvari su sa službenim psom krenuli u češljanje paviljona pa su kod jednog osuđenika pronašli tablete “suboteks”, koje su alternativa za heroin.

Pas je nanjušio drogu u kaseti u hodniku gde osuđenici ostavljaju obuću. Osuđenik se pravdao da mu je neko ubacio, ali kako je pas reagovao i na osuđenika, bilo je jasno da je bio u kontaktu s drogom. Epilog - osuđenik je završio u samici.

Potom su na drogu testirane desetine osuđenika. Najmanje njih 15 je bilo pozitivno na narkotike, pa ih je dočekala ista sudbina kao i dilera – samica.

"Zatvorskim čuvarima je bilo čudno njihovo ponašanje koje je karakteristično za drogirane osobe", otkrio nam je izvor blizak zeničkom zatvoru.

foto: Profimedia

Tablete su poslate na veštačenje u nadležnu policiju. Ono što trenutno nije potpuno jasno jeste na koji je način droga ušla u zatvor. Izvor kaže da postoje dva načina.

"Jedan je da prilikom poseta, pogotovo intimnih, žene u vaginama unesu drogu. Stave tablete u kondom i ubace u vaginu. To je dobro isprobana metoda. Uvek postoji mogućnost i da neko od službenika ukalja obraz i unese drogu. Treća opcija ne postoji, ali u ovom slučaju, najverovatnije se radi o prvoj opciji", pojašnjava izvor.

Drugi pretres

Prema saznanjima Avaza, cena tablete “suboteks” je oko 200 KM. Dileri jednu tabletu rasparčaju na najmanje četiri dela i tako je prodaju po 50 KM.

Osim u zeničkom zatvoru, nedavno je slična akcija izvedena i u KPZ-u Sarajevo. U pretresu su učestvovali sarajevski specijalci, pripadnici zavodske policije i službeni psi. Utvrđeno je da je centralni zatvor čist.

U narkoslengu poznat kao “bup”

“Suboteks” je u narkoslengu poznatiji kao “bup” i stvara daleko jaču zavisnost od opijata koje želi da suzbije. “Suboteks” (“buprenorfin”) je lek koji se koristi za lečenje zavisnika. Može da bude izuzetno opasan. U Srbiji je nedavno zabeležen slučaj predoziranja “suboteksom”.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja