Najnovije vesti

TEGELTIJA IMENOVAN ZA PREDSEDAVAJUĆEG SAVETA MINISTARA BiH: Prioritet će mi biti ekonomija (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

komisija ga ispitivala

TEGELTIJA IMENOVAN ZA PREDSEDAVAJUĆEG SAVETA MINISTARA BiH: Prioritet će mi biti ekonomija (VIDEO)

Bosna i Hercegovina

Komisija za pripremu izbora Saveta ministara BiH je danas većinom glasova glasala da Zoran Tegeltija bude kandidat za predsedavajućeg Saveta ministara.

Sednica Predstavničkog doma parlamenta BiH na kojoj će se birati novi Savet ministara BiH očekuje se početkom decembra.

Tegeltija je danas izjavio da će Savet ministara sprovoditi ono što piše u Programu reformi BiH, koji je nedavno usvojilo Predsedništvo BiH jer je to, kako je rekao, "dokument Predsedništva BiH koja je imalo ovlašćenja da ga donese".

Javnost BiH nije upoznata sa sadržajem Programa reformi koji su, kako se tvrdi, videli samo članovi Predsedništva BiH.

Tegeltija je dodao da je uveren da nijedan član Predsedništva BiH ne bi doneo odluku na štetu građana koje predstavljaju i da se "nikada neće desiti da neće poštovati odluke koje donese Narodna skupština RS".

Na pitanje da li je pravosnažno osuđen na uslovnu kaznu od šest meseci zatvora i da li je moralno da on obavlja funkciju predsedavajućeg Saveta ministara BiH, Tegeltija je odgovorio potvrdno, ali je dodao da ne oseća ni moralnu ni bilo kakvu drugu odgovornost.

On je još kazao da će prioritet njegovog rada biti ekonomija, poboljšanje životnog standarda stanovništva i evrointegracija BiH.

Predsedništvo BiH je 19. novembra donelo odluku o imenovanju Tegeltije (SNSD) za predsedavajućeg Saveta ministara BiH, i odluku da se u sedište NATO u Briselu dostavi dokument "Program reformi BiH", dan pošto Predstavnički dom BiH potvrdi imenovanje predsedavajućeg Saveta ministara BiH.

S jedne strane, tvrdi se da je taj dokument preimenovani "Godišnji nacionalni program (ANP)", koji znači početak realizacije Akcionog plana za članstvo u NATO, a s druge srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i njegov SNSD navode da se ne radi o dokumentu kojim će se aktivirati MAP.

Kurir.rs/Beta Foto: Youtube/Printscreen

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...