Najnovije vesti

DODIK NAJAVIO POMOĆ NEVESINJU: Vlada RS daće 50.000 evra za sanaciju kuća
Foto: Marina Lopičić

posledice zemljotresa

DODIK NAJAVIO POMOĆ NEVESINJU: Vlada RS daće 50.000 evra za sanaciju kuća

Bosna i Hercegovina

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u Nevesinju da će Vlada Republike Srpske danas uplatiti 50.00 evra za urgentnu sanaciju objekata oštećenih u zemljotresu koji je pogodio ovu opštinu.

"Došao sam da podržim ljude u Nevesinju i pošaljem poruku da smo uz njih. Nakon procene štete, sešćemo i dogovoriti šta treba. To ne možemo uraditi danas, jer nemamo procene. Doći ćemo do svakog čoveka koji je pretrpeo štetu", rekao je Dodik, koji je u pratnji načelnika Nevesinja Milenka Avdalovića i poslanika Ilije Tamindžije razgovarao sa meštanima i rukovodiocima ustanova.

On je naveo da je posetio i Muzičku školu u Nevesinju i da će institucije Republike Srpske obezbediti 300.000 KM da na proleće počne rekonstrukcija.

Dodik je rekao da se na prirodne katastrofe ne može uticati, ali da je probleme i štetu lakše prebroditi zajedničkim snagama i poručio da su Vlada i institucije Republike Srpske uz narod Nevesinja. Načelnik Nevesinja Milenko Avdalović naglasio je da će uz pomoć Vlade Republike Srpske biti sanirani svi školski objekti u ovoj opštini. On je rekao da se danas u ovoj opštini sanira šteta.

"Imamo nekoliko ekipa na terenu zajedno sa Civilnom zaštitom, `Elektrodistribucijom`, vatrogasnom jedinicom i nadam se da ćemo do sutra završiti sa sanacijom urgentne štete", naveo je Avdalović.

On je dodao da su pregledani svi školski objekti i konstatovano da su bezbedni za izvođenje nastave.

"Mislim da će Štab za vanredne situacije danas predložiti da se ide u redovnu nastavu", rekao je Avdalović.

Zemljotres jačine 5,5 stepeni Rihterove skale sa epicentrom 11 kilometara od Nevesinja pogodio je ovo područje u utorak u 10.20 časova. Povređenih nije bilo, ali je pričinjena veća materijalna šteta na objektima.

(Kurir.rs/FoNet/Foto: Marina Lopičić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...