Najnovije vesti

UHAPŠEN DIREKTOR ŠKOLE U BIHAĆU ZBOG VEZA SA GULENOM: Advokat sumnja da se radi o otmici!
Ilustracija, Foto: EPA/Ilustracija

već godinama živi u bih

UHAPŠEN DIREKTOR ŠKOLE U BIHAĆU ZBOG VEZA SA GULENOM: Advokat sumnja da se radi o otmici!

Bosna i Hercegovina

MUP Unsko-sanskog kantona uhapsio je danas Fatiha Keskina, direktora srednje škole u Bihaću, potvrdio je Nedim Ademović, pravni zastupnik takozvanih "gulenovaca", osoba čije izručenje traži Turska.

"Radi se o turskom državljaninu Fatihu Keskinu, koji inače direktor "Una Sana" koledža. On je jedan od turskih državljana koji ima stalno mesto boravka u BiH već više od 15-20 godina. Čovek sa porodicom živi i radi u BiH. Danas je pozvan u MUP Unsko-sanskog kantona na razgovor, nakon čega je lišen slobode i priveden.

Mi zvanično nemamo nikakvu informaciju, kao ured koji ga zastupa. Jer nam niko nije hteo da da informaciju gde je taj čovek odveden, zašto, niti se ko hteo da predstavi", rekao je Ademović.

Takođe, naglasio je da strahuje da se radi o faktičkoj otmici i da je jedan broj država, kao što su tzv. Kosovo, Azerbejdžan i Moldavija, na sličan način privodio turske državljane i bez vođenja postupka ih deportovao.

Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Nermin Kljajić potvrdio je da je uhapšen Fatih Keskin.

"On je pozvan u MUP Unsko-sanskog kantona na razgovor, nakon čega je uhapšen i transportovan u Imigracioni centar radi deportacije u Tursku", rekao je Kljajić.

Una-Sana koledž u Bihaću posluje u okviru grupacije Ričmond parka sa sedištem u Sarajevu koja je pravni naslednik obrazovnih institucija "Bosna Sema".

Kurir.rs/Fonet Foto: EPA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...