HAOS U ZAVODU PAZARIĆ POSLE ŠOKANTNIH SLIKA: Štićenici uznemireni, radnici pod pritiskom!
Foto: EPA

dramatično

HAOS U ZAVODU PAZARIĆ POSLE ŠOKANTNIH SLIKA: Štićenici uznemireni, radnici pod pritiskom!

Bosna i Hercegovina -

Otkako je poslanik u Parlamentu FBiH Sabina Ćudić javnosti predstavila šokantne fotografije iz Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne dece i omladine Pazarić, u ovoj ustanovi vlada potpuni haos.

Situacija se najviše odražava na štićenike u Zavodu, koji su svakodnevno uznemireni i izloženi stresu. Situacija sa smenom direktora Redžepa Salića se odrazila i na radnike, pre svega na negovateljice, koje su pod direktnim pritiskom, ali i na radnice u kuhinji, higijeničarke…

Tako je pre nekoliko dana jednoj negovateljici pozlilo. Od silnog stresa ona je pala, udarila glavom o pod i završila u KCUS.

"Najviše nam je žao dece, jer smo bukvalno sprečene da im pomognemo, a polako gubimo i snagu i ništa nam nije jasno šta će biti sa Zavodom i s nama. Svi smo u kreditima i mnogo smo zabrinuti.

Mi smo i ministru i premijeru (Vesku Drljači i Fadilu Novaliću) slali pismo podrške za našeg direktora Salića, koji je jedini hteo da od ovog zavoda napravi ustanovu koja će normalno funkcionisati. Sada neka nam je Bog na pomoći", kaže zabrinuta radnica iz Pazarića.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track