Najnovije vesti

KRAJ DRAME U VUČJAKU, MIGRANTE PREMEŠTAJU U KASARNU: Komunalci će ukloniti šatore i očistiti prostor da bi se vratili!
Foto: EPA

bih

KRAJ DRAME U VUČJAKU, MIGRANTE PREMEŠTAJU U KASARNU: Komunalci će ukloniti šatore i očistiti prostor da bi se vratili!

Bosna i Hercegovina

Transport migranata iz kampa Vučjak u kasarnu Blažuj kod Sarajeva počinje u poneđeljak, dogovreono je jutros na sastanku ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića i premijera Unsko-sanskog kantona Mustafe Ružnića.

"Radimo intenzivno na opremanju kasarne u Blažuju i ona će vrlo brzo biti spremna. Do kraja sedeće sedmice Vučjak će biti zatvoren. Imamo i plan za migrante smeštene u Miralu i Biri da ih izmestimo van USK. Napravićemo veći tranzitni centar kako bismo oslobodili urbanu sredinu i omogućili funkcionisanje lokalne zajednice", rekao je Mektić.

foto: EPA

Komunalne službe će ukloniti šatore i očistiti prostor kako ne bi bilo mogućnosti povratka.

foto: AP

Migranti će biti prebačeni bez obzira na to što to ne žele, jer kako kaže Mektić, oni su ovde ilegalno i ne mogu oni određivati lokacije gde će biti, niti upravljati migracijama u Bosni i Hercegovini.

foto: AP

Premijer Unsko-sanskog kantona izrazio je zadovoljstvo zbog ovog dogovora, s obzirom na to da će se rešiti problem Vučjaka, ali i drugih centara.

Migranti smešteni u kampu Vučjak kod Bihaća poručili su danas da ih iz Unsko-sanskog kantona mogu odvesti samo silom, jer oni ne žele u evropsku uniju.

(Kurir.rs/Tanjug, Foto: EPA)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...