POLITIČAR I POLICAJAC PALI ZBOG AFERE LAŽNE DIPLOME: Pajiću i Čauševiću momentalni pritvor, uhapšeno još 22 (FOTO)
Foto: Klix.ba

NASTAVAK AKCIJE PERO u BIH

POLITIČAR I POLICAJAC PALI ZBOG AFERE LAŽNE DIPLOME: Pajiću i Čauševiću momentalni pritvor, uhapšeno još 22 (FOTO)

Bosna i Hercegovina -

Nastavak akcije "Pero", koji pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) provode na području Krajine, rezultirao je hapšenjem zastupnika u Skupštini USK i šefa Odseka za droge u Ministarstvu unutrašnjih poslova USK, potvrđeno je iz Tužilaštva USK.

Kako saznajemo iz izvora bliskih istrazi, uhapšeni su zastupnik u Skupštini USK i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH Rasim Pajić (A-SDA) i šef Oseka za droge u MUP USK Alaga Čaušević.

foto: YouTube prtscr / Klix.ba

Nakon što su pripadnici SIPA 13. novembra proveli opsežnu akciju kodnog naziva "Pero", u kojoj je uhapšen bivši delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH i nekadašnji generalni sekretar A-SDA Admir Hadžipašić, iščekuje se nastavak akcije.

foto: Avaz.ba

Tada su uhapšene 22 osobe, a deset ih je u pritvoru. Za devet njih je pre dva dana zatraženo produženje pritvora, a svi se terete za izdavanje lažnih diploma.

foto: Klix.ba

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Unsko-sanskog kantona Damir Omerdić privremeno je nakon prve akcije zabranio rad Visokoj međunarodnoj školi Cazin i Centru za obrazovanje odraslih Vita Plus za obavljanje delatnosti visokog obrazovanja.

(Kurir.rs/Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track