OKONČANA ISTRAGA UBISTVA LANE BIJEDIĆ: Ubica nije pronađen ni posle više od 2 meseca, jedna stvar ostala neispitana!
Foto: Avaz.ba

napravljeni propusti

OKONČANA ISTRAGA UBISTVA LANE BIJEDIĆ: Ubica nije pronađen ni posle više od 2 meseca, jedna stvar ostala neispitana!

Bosna i Hercegovina -

Skoro sve relevantne radnje u istrazi ubistva Lane Bijedić već su okončane, ali ubica nije pronađen.

Napravljeni propusti u istrazi teško se mogu otkloniti i samo su pridoneli da smrt 19-godišnje Mostarke, izgleda još misterioznije.

"Istraga je praktično gotova. Sve relevantne radnje su završene osim jedne krupne stvari koja se trebala učiniti među prvima, a to je veštačenje Laninog dnevnika, koji je vođen na engleskom jeziku. Prvo je trebalo napraviti grafološko veštačenje da se vidi je li to zaista ona pisala, a potom i nalaz veštaka psihologa", kaže izvor iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona.

foto: Avaz.ba/Ž. Milićević, Printscreen/Facebook

Skoro od samog početka istraga Tužilaštva i MUP-a ZHK dovođena je u pitanje, s raznih strana zamerani su "amaterski pristup i nestručnost", a kao put ka rešenju navodila se i mogućnost da slučaj preuzme Federalna uprava policije (FUP).

U istrazi nije pomoglo ni veštačenje Laninog telefona, za kojeg se sumnjalo da može dati trag do ubice. Telefon koji je otključan tek u Nemačkoj nije sadržao informacije koje bi pomogle istražiteljima. Pažnju je privukla začuđujuća fotografija mesta na kojem je telo nesrećne Mostarke pronađeno.

foto: Avaz.ba

Telo Lane Bijedić pronašao je u nedelju 6. septembra ribar u reci Studenčici pored Ljubuškog. Dan kasnije iz Tužilaštva ZHK kazano je da se radi o nasilnoj smrti, a nakon obdukcije da je reč o ubistvu.

Istraga je potom usmerena na neobjašnjeno devojčino kretanje od autobuske stanice u Čapljini do kružnog toka u Zvirovićima, a potom je objavljeno da je viđena i na vijaduktu Studenci. Istražitelji su pregledali nebrojene sate snimki s nadzornih kamera.

foto: Gradsko groblje Sutina

Nesretna Lana napustila je stan u Mostaru tog jutra kazavši majci da ide na kafu s prijateljicom, a zapravo se uputila autobusom prema Čapljini.

Devojka je tog popodneva trebala vozom otputovati za Sarajevo, gde je planirala nastaviti školovanje na univerzitetu Burch.

foto: Avaz.ba/Vecernji.ba/Printscreen

Kurir.rs/Klix.ba

Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja