Najnovije vesti

LANI SU SMRTONOSNI UDARCI ZADATI PESNICAMA I NOGAMA: Istražitelji se nadaju da će ih neki trag dovesti do UBICE!
Foto: Facebook/Nina Bijedić

STIGLI REZULTATI VEŠTAČENJA

LANI SU SMRTONOSNI UDARCI ZADATI PESNICAMA I NOGAMA: Istražitelji se nadaju da će ih neki trag dovesti do UBICE!

Bosna i Hercegovina

Prošla su dva meseca od brutalnog ubistva Lane Bijedić (19) iz Mostara, čije je telo pronađeno 6. oktobra u 19 časova u reci Studenčici u mestu Studenci kod Ljubuškog.

Kako Avaz saznaje u MUP-u Zapadnohercegovačkog kantona, napokon su stigli i prvi rezultati brojnih veštačenja koja su rađena u Federalnoj upravi policije u Sarajevu.

Ogroman materijal

Radi se, neslužbeno je potvrđeno, o rezultatima analize bioloških tragova nađenih na njenom telu, kao i onih izuzetih s lica mesta te veštačenja njenog mobilnog telefona, koji je otključan u jednoj agenciji u Nemačkoj. Takođe, pristigli su i rezultati toksikološke analize tkiva.

foto: Avaz.ba

Među istražiteljima postoji nada da se u tom moru materijala krije trag koji će ih odvesti do ubice.

Dva meseca nakon ubistva naš izvor koji je direktno uključen u istragu otkrio je za Avaz da je nesretna devojka dokrajčena šakama i nogama, što je potvrdio i obdukcijski nalaz.

Ruta kretanja

U MUP-u i u Tužilaštvu ZHK nismo uspeli dobiti informaciju o tome je li kompletirana rekonstrukcija njenog kretanja. Nesretna devojka se, podsetimo, iz Mostara u nedelju, na dan ubistva, u prepodnevnim satima autobusom zaputila u Čapljinu.

foto: Avaz.ba/Vecernji.ba/Printscreen

S autobuske stanice u Čapljini pešačila je do naselja Trebižat, nekih šest kilometara, i tu joj se gubi trag.

Kasnije je izneseno da je viđena na vijaduktu Studenci, što se pokazalo pregledom silnih snimaka videonadzora s brojnih objekata, a navodno, to su potvrdila i dva vozača, koja su se kretala autocestom prema Bijači.

foto: Avaz.ba

Na desetine informativnih razgovora i saslušanja, veštačenja dva automobila Čapljinca koji je na dan pronalaska tela imao saobraćajnu nesreću, pretresi objekata, poput nenastanjene kuće ribara koji je i pronašao telo u večernjim satima, kupališta Božjak, koje je Lana s majkom i prijateljicama često posećivala, nisu doneli nikakve rezultate.

U javnosti se, s pravom, postavlja pitanje hoće li ovaj slučaj ostati mrtvo slovo na papiru i statistička brojka u policijskoj hronici ubistava.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Facebook/Nina Bijedić

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...