Najnovije vesti

POLICAJAC IZBODEN KOD ZVORNIKA JE HEROJ: Evo kako je pre dve godine spasao devojku sigurne smrti!
Foto: RTRS

svaka čast

POLICAJAC IZBODEN KOD ZVORNIKA JE HEROJ: Evo kako je pre dve godine spasao devojku sigurne smrti!

Bosna i Hercegovina

Policajac Aleksa Vukašinović (59) iz mesta Papraća, opština Šekovići, uboden je ispred svoje kuće nožem u stomak, a za taj napad osumnjičen je njegov komšija Čedomir Prodanović (72).

Vukašinović je, inače, poznat po herojstvu i profesionalizmu, a pre dve godine je spasio život jedne žene (31) - u zadnji čas presekao je omču koju je sebi stavila oko vrata s namerom da se obesi.

Napad na njega je lokalnoj policijskoj stanici prijavljen juče oko 8.45, nakon čega je Prodanović uhapšen.

"Policajac, koji u tom momentu nije bio na dužnosti, prijavio je da je uboden nožem ispred svoje kuće. Policija je ubrzo otišla na mesto događaja, a nedugo nakon toga i uhapsila Prodanovića", kažu izvori Nezavisnih.

Kako dodaju sagovornici, dosadašnjom istragom utvrđeno je da je Prodanović prvo verbalno napao komšiju, a onda ga nožem ubo u stomak.

"Motivi napada se utvrđuju. U svakom slučaju, dosadašnja istraga pokazuje da napad nema veze s poslom koji policajac radi", kažu naši izvori.  

O svemu je, inače, obavešten i dežurni tužilac, koji je slučaj okaraterisao kao nanošenje teških povreda, a policija je, tokom uviđaja, uspjela da pronađe nož za koji se veruje da je u ovom napadu korišten.

Iz policije su saopštili da je povrijeđeni muškarac prevezen u Dom zdravlja Šekovići, odakle je upućen u Bolnicu Zvornik na dalje zbrinjavanje. Tu je i operisan.

"Pacijent ima jednu ranu na stomaku. Trenutno je stabilno, ali će ostati na lečenju sigurno tri do četiri dana", kazali su za "Nezavisne" lekari iz zvorničke bolnice.

Stanovnici mjesta Papraća tvrde da je Prodanović već duže vrijeme problematičan, te da je sklon opijanju. A onda, tvrde, nastaju njihovi problemi.

"Čudno se ponaša, nazivao je noću ljude. Hoće da popije. On je već nekoliko godina udovac, a deca su mu, mislim, u Srbiji", kažu meštani za Nezavisne, te dodaju da je Vukašinović izuzetno pošten i dobar čovek, da je oženjen i ima troje dece.

Vukašinović je, podsećamo, u junu 2017. godine, kada je spasio ženu koja je pokušala da sebi presudi, izjavio da se ona već bila obesila kada su je pronašli on i S.M., a s kojim ona ima vanbračnog sina.

"Sreo sam S.M. ispred prodavnice i s njim razmenio nekoliko reči, kada ga je supruga pozvala i rekla mu da je otišla da se obesi. Odmah smo otišli do kuće u kojoj je živela, a njen sin je s balkona vikao da je otišla u šumu s konopcem. U autu sam slučajno imao čakiju pa sam je ponio sa sobom. Otrčali smo u šumu i ugledali tu ženu kako visi na drvetu", rekao je tada Vukašinović.

Dodao je da je prava sreća što se leva ruka žene zaglavila u omču.

"Da bismo je skinuli s vešala S.M. ju je držao za noge, da olabavi pritisak na vrat, a ja sam čakijom presekao omču. Bila je u nesvesti i masirali smo je da je povratimo. Kada je došla sebi, nije progovarala. S.M. ju je pitao zašto je to uradila, ali je ona nastavila da ćuti", izjavio je tada Vukašinović.

Kurir.rs/Nezavisne Foto: RTRS

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...