FORMIRANA KOALICIJA U BiH, RUŠI SE VLADA KS, BAKIR PORUČIO: Danas je petak 13. i nekima neće biti srećan (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

PRVO BUDŽET, PA SVE OSTALO

FORMIRANA KOALICIJA U BiH, RUŠI SE VLADA KS, BAKIR PORUČIO: Danas je petak 13. i nekima neće biti srećan (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Predsednik SDA Bakir Izetbegović kazao je kako će novi saziv Vlade Kantona Sarajevo biti imenovan nakon usvajanja budžeta.

Lideri SDA, SBB-a i DF-a danas su postigli dogovor o formiranju vlasti na svim nivoima, uključujući i Kanton Sarajevo.

Izetbegović je kazao da su on, Fahrudin Radončić i Željko Komšić postigli dogovor o probosanskoj i bošnjačkoj koaliciji i da će zajedno ući u vlast na državnom, federalnom, nivou Kantona Sarajevo, ali i drugih kantona gde budu imali većinu.

"Dogovorili smo se da svi zajedno podržimo budžet i da posle toga krenemo u reorganizaciju, odnosno, u uspostavu nove Vlade KS. Neka prvo prođe budžet", kazao je Izetbegović.

Izetbegović je kazao kako će SDA dobiti sedam ministarskih pozicija u Kantonu Sarajevo, SBB tri, a DF dve i da će predsedavajući biti iz SDA.

Obraćanje medijima zaključio je rečima da je danas petak 13. koji nekima neće biti srećan, ali da je uveren kako je ovo srećan dan za BiH.

Što se tiče Vlade FBiH, sve je do HDZ-a koji treba da predlože kandidata za predsednika FBiH. Lideri sve tri stranke pozvali su HDZ da otpočne proces imenovanja izvršne vlasti u ovom entitetu.

Kurir.rs/Klix.ba Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track