OTAC BRUTALNO UBIJENOG EDINA: Nešto je znao, zato je stradao, a snimak mučenja nikad neću pogledati
Foto: Facebook/Pravda za Edina

zločin koji je zgrozio bih

OTAC BRUTALNO UBIJENOG EDINA: Nešto je znao, zato je stradao, a snimak mučenja nikad neću pogledati

Bosna i Hercegovina -

Od sahrane Edina Zejćirovića njegov otac Enver svakodnevno posećuje njegov grob u rodnim Ratkovićima. Tako je bilo i u utorak, na dan kad se pre mesec dana izgubio svaki trag Edinu, koji je, nakon što je zverski premlaćen, bačen u kanal kod Brčkog.

"Sina sam poslednji put video 16. novembra. Sutradan je bio kod kuće, ali sam ja bio kod prijatelja na svadbi. Bio je s dedom i nenom, ručao, okupao se i otišao. Nikad se više nije vratio", kaže Enver.

U njemu je, kaže, tinjala nada da je živ sve dok mu nije javljena vest o pronalasku tela.

"Uvek se hvatate za poslednju slamku spasa pa smo tako i mi. Nakon što je 17. novembra otišao, mi smo se prvi put obratili policiji 21. novembra, a nestanak smo prijavili 24. novembra. Sve vreme smo imali podršku komandira i svih policajaca", dodao je.

foto: Avaz.ba/E. Skokić

Dan pre Edinove dženaze objavljen je monstruozni snimak sadističkog iživljavanja četvorice muškaraca nad njegovim sinom. Otac Enver snimak nije gledao i, kako kaže, nikad neće.

"Nikad neću pogledati kako ga zverski muče i ubijaju. Hoću da se sećam sina po poslednjoj kafi koju smo 16. novembra popili u čaršiji. Snimak su gledala njegova maloletna braća, blizanci, koji su u šoku, kao i maloletna ćerka moje sestre. Kako je i zašto snimak dospeo u javnost, zaista ne znam", kaže on.

Nejasan motiv

O motivima za jedno od najsvirepijih ubistava počinjenih na ovim prostorima, Enver ne želi da spekuliraše.

"Prijatelji su mi prepričali neke delove snimka i reči jednog od monstruma, koji je, navodno, rekao: 'Hoćeš slati poruke mojoj ženi?' Spominje se nekakav dug, ali ne verujem da je novac motiv za takav zločin. Zašto se nisu nikome obratili ako im je dugovao, zašto nisu pitali brata ili mene? Vratili bismo im novac. Ipak, mislim, da iza svega stoji nešto drugo, odnosno, da je moj Edin, verovatno, znao nešto što nije smeo da zna", kaže Enver.

Od osumnjičenih poznaje jedino Suana Halilovića.

"Znam ga kad je imao 12-13 godina, ali kad se vratio u Brčko, od tada ga nisam video. Čuo sam da je nedavno izašao iz zatvora. Čuo sam i da je policija pre pronalaska mog Edina pretresala stan koji je koristio. Njega nije bilo u to vreme kod kuće da bi on narednog dana otišao u policiju i pitao ih zašto su ga tražili. Zamislite tu hrabrost, da počinite takvo zlodelo i da odete u policijsku stanicu i pitate službenike policije: “Što ste me tražili?”. Podatak da su snimali iživljavanje nad mojim sinom, govori o kakvim se monstrumima radi", kaže on.

Kurir.rs/Avaz.ba (E. Skokić) Foto: Facebook/Pravda za Edina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track