PREDSEDNIK BIRAČKOG ODBORA U MOSTARU SE USPAVAO: Kašnjenje naljutilo birače koji su čekali u redu! (VIDEO)
Foto: Profimedia

izbori za predsednika hrvatske

PREDSEDNIK BIRAČKOG ODBORA U MOSTARU SE USPAVAO: Kašnjenje naljutilo birače koji su čekali u redu! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Biračka mesta za predsedničke izbore u Hrvatskoj otvorena su jutros i u BiH, a kašnjenje predsednika jednog birackog odbora naljutilo je birače koji su čekali u redu. Mediji iz BiH prenose kako se čovek uspavao.

Aktuelna predsednica Kolinda Grabar-Kitarović i pevač Miroslav Škoro očiti su favoriti među hrvatskim glasačima u BiH, prenosi portal Klix.ba.

Najčešća očekivanja sažimaju se pod pojmom - pošteno, navodi portal.

"Za mene je Miroslav Škoro najbolji kandidat jer se zalaže za hrišćanske hrvatske vrednosti. On je za mene najbolji, jer najbolje brani te vrednosti", kazao je jedan od onih koji su poranili da ispune svoju građansku dužnost na izborima u susednoj državi.

Nekoliko birača nisu pomenuli konkretno ime, ali su rekli da će glasati za jednu od više žena čija su imena na biračkom listiću.

"Nikad nisam kazala za koga sam glasala. Očekujem da će moji pobediti, kao što su i uvek", kazala je jedna Mostarka za portal.

Ispred biračkog mesta broj 12. u Osnovnoj školi "Petra Bakule" formirao se red jer je zbog kašnjenja predsednika biračkog obora to mesto otvoreno tek oko 7.20 umesto u 7.00.

"Ljudi iz Livna i Tomislavgrada stigli, a on iz Mostara kasni", kazao je jedan od glasača, dok je žena koja je nervozno čekala rekla da je ta situacija najbolji dokaz da "kako radimo da tako i imamo".

"Živa sramota ovde... Uspvao se čovek. Treba mu sto evra dati što se uspavao. Otišli ljudi, ne veruju vam. Postoje lažovi ovde", bio je jedan od komentara.

Problem na biračkom mestu broj 12. odgovorni su nastojali da zataškaju braneći novinarima i snimateljima da snimaju unutar biračkog mesta. Kamerman Nove TV i reporter portala Klix.ba izbačeni su s biračkog mesta broj 12.

Kurir.rs/Tanjug/Klix.ba

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track