Najnovije vesti

ISTRAGA BRUTALNOG UBISTVA LANE BIJEDIĆ (19): Nikakav dokaz nije pronađen! Srbiji poslat zahtev da se sasluša njena majka
Foto: Facebook/Nina Bijedić

slučaj koji je šokirao bih

ISTRAGA BRUTALNOG UBISTVA LANE BIJEDIĆ (19): Nikakav dokaz nije pronađen! Srbiji poslat zahtev da se sasluša njena majka

Bosna i Hercegovina

Tajanstvena smrt Lane Bijedić (19), nesuđenog studenta iz Mostara, više od dva i po meseca nakon što je njeno telo pronađeno u reci Studenčici u Studencima kod Ljubuškog, i dalje je enigma za istražioce.

Do sada je obavljeno na desetine informativnih razgovora, provera i veštačanja. Iako nikakav dokaz za sada nije nađen, inspektori i dalje ovaj slučaj, kako je Avazu rečeno, vode kao prioritetan i nadaju se da će naići na koristan trag uz pomoć kojeg će složiti kockice istražnog mozaika i rasvijetliti ovo ubistvo.

Istražioci su, podsetimo, polagali veliku nadu u telefon, ali kako nam je kazao izvor blizak istrazi, utvrđeno je da se komunikacija nesrećne Lane svodila na majku, baku i prijateljice. U najkraćem, rečeno je, komunicirala je s izrazito uskim krugom ljudi.

foto: Avaz.ba/Ž. Milićević, Printscreen/Facebook

Kad je reč o fotografijama koje su pronađene, inspektori su stekli utisak da je pred njima telefon neke umjetnice. Uglavnom, reč je o fotografijama pejzaža, prirode, a među njima dominiraju slike lišća, mostova, građevina i slično.

Uočeno je takođe, a što su potvrdile i njene prijateljice, da je prilično vremena posvećivala raznim kompjuterskim igricama, koje su, prema rečima našeg sagovornika, više svojstvene 15-godišnjacima.

foto: Avaz.ba

Trenutno u MUP i u Tužilaštvu ZHK čekaju saglasnost za saslušanje njene majke Nine Bijedić, inače dekanese Fakulteta informacionih tehnologija (FIT) Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, u Beogradu. Zahtev za saslušanje upućen je na osnovu ugovora između BiH i Srbije o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima.

foto: Printscreen: Facebook/Srednja građevinska škola Mostar

Lanina majka, podsetimo, zbog izuzetno teškog stanja u kojem se nalazila zbog smrti svoje kćerke jedinice, nije saslušana u svojstvu svedoka. Iako se iznosilo da se Nina Bijedić neće vraćati u Mostar iz Beograda, u kojem trenutno živi sa svojom majkom i u kojem je rođena i studirala, kako smo saznali iz krugova njenih prijatelja, poslednje informacije ipak govore da bi se ona uskoro mogla vratiti na svoje radno mesto.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Facebook/Nina Bijedić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...