DRAMA! POLICAJAC MORAO DA PUCA DA BI SE SPASAO: Pijani vozač u Banjaluci autom naleteo na službenika, pa pobegao!
Foto: Profimedia

napad na službeno lice

DRAMA! POLICAJAC MORAO DA PUCA DA BI SE SPASAO: Pijani vozač u Banjaluci autom naleteo na službenika, pa pobegao!

Bosna i Hercegovina -

Banjalučka policija uhapsila je sinoć u 22.40 S.R. (25) osumnjičenog da je počinio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti

Sve je počelo kada su pripadnici nadležne policijske stanice Banjaluka zaustavili i prekontrolisali vozilo kojim je upravljao S.R, a nakon alkotestiranja, saopšteno mu je da je uhapšen zbog vožnje pod uticajem alkohola. On je odbio policijsko naređenje, seo u svoje vozilo i počeo da beži.

foto: Kurir

"Naglim startovanjem napao je policijskog službenika, udarajući ga vratima vozila, pa vozilom krenuo prema drugom policijskom službenika u nameri da im ugrozi živote. Takođe, ugrozio je život pešaka koji su se zatekli u blizini navedenog događaja, kao i druge učesnike u saobraćaju. U cilju zaštite svog i života drugih, policijski službenik je upotrebio vatreno oružje i pucao prema vozilu", saopćeno je iz PU Banjaluka.

foto: RTRS

Policajac je zadobio povrede, pa mu je na UKC RS ukazana lekarska pomoć, a osumnjičeni je neposredno nakon bega uhapšen.

U toku je kriminalistička obrada podataka, a o svemu je obavešten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

(Kurir.rs/Faktor.ba, Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track