Najnovije vesti

DODIK: Došlo vreme za istinu o Srebrenici! Alija je tražio Klintonu bombardovanje Srba i to je i dobio!
Foto: Profimedia

skinuta oznaka tajnosti

DODIK: Došlo vreme za istinu o Srebrenici! Alija je tražio Klintonu bombardovanje Srba i to je i dobio!

Bosna i Hercegovina

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da dokumenti britanske vlade o Srebrenici sa kojih je skinuta oznaka tajnosti, pokazuju ispravnost politike Republike Srpske da se konačno utvrdi prava istina o dešavanjima u Srebrenici u julu 1995. godine.

"Sve vreme to pričamo. Alija Izetbegović je tada od Bila Klintona tražio da se bombarduju srpski položaji. Predsednik SAD mu je poručio da može, ali da mu treba alibi, odnosno najmanje 5.000 žrtava", rekao je Dodik za RTRS. 

foto: Profimedia

On je naveo da je istina da se "u Srebrenici desio zločin, ali ne samo nad Bošnjacima, već i Srbima".

"Mislim da je konačno došlo vreme, zbog same istine, koja mora biti objektivizovana, da konačno mirne glave utvrdimo šta se desilo u leto 1995. godine", kazao je Dodik.

"Činjenica da je vojno rukovodstvo muslimana izašlo iz Srebrenice i da je počelo provokacije te vrste, apsolutno govori o tvrdnji" rekao je Dodik u vezi sa navodima iz zvaničnog dokumenta Ministrastva odbrane Velike Britanije od 11. jula 1995. godine u kome se opisuju događaji koji su prethodili dešavanjima u Srebrenici, te ističe da je napad na Srebrenicu isprovocirala bh. strana i da Pale nisu imale plan za osvajanja enklave. 

Dodik je istakao i potrebu uspostavljanja međunarodne komisije koja će utvrdili stradanje Srba i Bošnjaka na tom prostoru.

"To što muslimani pokušavaju da isforsiraju tu vrstu priče o Srebrenici bez obzira na neke uspehe koje su imali u satanizaciji Srba, polako jenjava, imajući u vidu ovakve informacije" ocenio je Dodik.

Kurir.rs / Beta,   Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...