NOVINAR JE 11 GODINA ŽIVEO U SARAJEVU: Kada se vratio u Mostar otišao na pregled i šokirao sve svojim nalazima!
Ilustracija, Foto: AP/Ilustracija

bruka

NOVINAR JE 11 GODINA ŽIVEO U SARAJEVU: Kada se vratio u Mostar otišao na pregled i šokirao sve svojim nalazima!

Bosna i Hercegovina -

Poznati novinar i voditelj iz Mostara Sanel Kajen koji je dugi niz godina živeo u glavnom gradu BiH, ovih dana objavio je svoj doktorski nalaz. Šta je dobio nakon 11 godina udisanja otrovnog sarajevskog vazduha. Njegovu priču prenosimo u celosti:

"Nakon 11 godina života u Sarajevu, vratio sam se u Mostar. Verujem, za stalno. Ovih dana uradio sam kompletnu zdravstvenu analizu. 11 godina udisanja otrovnog sarajevskog vazduha rezultovalo je iritacijom disajnih organa, nakupljanjem metala u organizmu, poremećenim stanjem mikroelemenata i minerala, i nedostatkom vitamina D. Hvala Bogu, nije došlo do te mjere da se ne može rešiti. Ali, želim upozoriti vas koji živite u Sarajevu".

"Dragi moji sarajevski prijatelji, verujte da vam je problem otrovnog vazduha mnogo, mnogo veći od toga ko će zasesti u koju političku fotelju. Nažalost, političari ne rešavaju taj problem. Bilo koja vlast ne nudi konkretne mere za rešenje problema. A on se ponavlja svake godine. U sve većem obimu! Bojim se da bi uskoro moglo biti kasno. Mislite na svoju decu koja su od rođenja izložena otrovima u vazduhu i vodi u Sarajevu. Mislite na sebe!"

Kurir.rs/Crna Hronika BiH Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track