PROTEST U MOSTARU: Građani ponovo blokirali deponiju Uborak! (VIDEO)
Foto: Avaz.ba/M. Smajkić

ne odustaju

PROTEST U MOSTARU: Građani ponovo blokirali deponiju Uborak! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Građani Mostara okupljeni oko inicijative "Jer me se tiče" rano jutros su blokirali prilaz deponiji Uborak.

S obzirom da je policija na samom ulazu u deponiju, građani su ovaj put blokirali prilazne ulice, zabranjujući prolaz kamionima sa komunalnim otpadom.

Kazali su da je reč o kratkotrajnoj blokadi kojom žele, po ko zna koji put, da skrenu pažnju vlastima na problem s Uborkom, piše Bljesak.info. Blokada će trajati do 10 sati, a građani ističu da štite svoje porodice.

Već sedam meseci meštani traže zatvaranje deponije, njenu sanaciju i izmeštanje na drugu lokaciju.

Omer Hujdur, jedan od predstavnika Inicijative, kazao je da je ovo, zapravo, blokada upozorenja.

"Policije se ne bojimo, nemamo izbora, štitimo sebe i svoje porodice. Nadležnima ćemo dati ultimatum od 7 do 10 dana da reše naše zahteve, u protivnom, idemo na trajnu blokadu", poručio je Hujdur.

U blokadi je učestvovalo stotinak meštana.

Podsetimo da je u ponedeljak u Gradskoj skupštini održan sastanak predstavnika građana i vlasti. Dogovora nije bilo jer je na sastanak došlo tek pet od 11 članova komisije.

Građani su rekli kako se samo odugovlači s rešenjem, a Grad je saopštio da su ponuđene nove lokacije za deponiju, ali se do rešenja može doći tek kada se oformi Gradsko veće.

Građani traže izmeštanje deponije, a situacija se zakomplikovala nakon što je sredinom prošle godine u javnost iznesena informacija da se na deponiju odlaže mulj koji sadrži opasnu materiju piralen. Deponiji je istekla i dozvola za okolinu.

Kurir.rs/Radio Sarajevo/Avaz.ba

Foto: Avaz.ba/M. Smajkić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja