STIGLO ODOBRENJE ZA SASLUŠANJE MAJKE BRUTALNO UBIJENE LANE BIJEDIĆ: Istražitelji će sa njom razgovarati u Beogradu!
Foto: Avaz.ba

ubistvo mlade mostarke

STIGLO ODOBRENJE ZA SASLUŠANJE MAJKE BRUTALNO UBIJENE LANE BIJEDIĆ: Istražitelji će sa njom razgovarati u Beogradu!

Bosna i Hercegovina -

U narednih sedam dana u Beogradu će biti saslušana Nina Bijedić, majka Lane Bijedić (19), nesuđene brucošice iz Mostara, čiji je život brutalno ugašen 6. oktobra prošle godine, potvrđeno je za Avaz.ba juče iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona.

Aktiviran ugovor

Zahtev za njenim saslušanjem upućen je pre nešto više od mesec, s obzirom na to da Nina, inače profesorka i dekan na Fakultetu informacijskih tehnologija (FIT) Univerziteta "Džemal Bijedić", od 10. oktobra boravi u Beogradu kod svoje majke.

foto: Facebook/Nina Bijedić

Zahtev za saslušanje upućen je na osnovu ugovora između BiH i Srbije o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima, s obzirom na to da Bijedić ima državljanstvo Srbije, a u Mostar nije dolazila od poslednjeg ispraćaja svoje ćerke jedinice.

Koncem protekle sedmice, kako je potvrđeno, iz Srbije je napokon stigla saglasnost za njeno saslušanje.

U moru istražnih radnji koje su do sada obavljene u MUP-u ZHK i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, istražiteljima nedostaje iskaz Lanine majke, jer zbog teškog stanja u kojem se nalazila bilo ju je nemoguće saslušati.

foto: Avaz.ba

U toku je, saznaje Avaz.ba, analiza svih do sada prikupljenih materijalnih i drugih dokaza, kao i izjava svedoka koji su do sada saslušani, od njenih prijateljica, bake Nevenke, ribara koji je pronašao telo u večernjim satima u reci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog, građana koji su im se javljali nakon što je iz MUP- a upućen poziv za pomoć davanja bilo kakvih korisnih informacija.

Bez korisnih podataka

Iako je prikupljen veliki broj tragova tokom uviđaja te niza pretresa koji su rađeni, do sada nijedan nije doveo do pomaka u istrazi.

foto: Avaz.ba

Praktično, beskorisni su bili laptop i mobilni telefon nesrećne devojke, koji je, podsetimo, otključan u jednoj agenciji u Nemačkoj.

Nakon obdukcije izneseno je da je Bijedić udarana, davljena i bačena u reku.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track