OVAKO SE REŠAVAJU POLITIČKI SUKOBI U SRPSKOJ: Predsednik socijalista izbacio iz stranke poslanike koji hoće da ga smene
Foto: Youtube/Printscreen

po kratkom postupku

OVAKO SE REŠAVAJU POLITIČKI SUKOBI U SRPSKOJ: Predsednik socijalista izbacio iz stranke poslanike koji hoće da ga smene

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Socijalističke partije Petar Đokić isključio je iz stranke poslanike Maksima Skoku i Gorana Selaka, i nekadašnjeg ministra Milenka Savanovića. Pozvao ih je da vrate mandate stranci, sa čije su liste izabrani u Narodnu skupštinu.

Skoko, Selak i još tri poslanika socijalista ostaju pri zahtevu da njihov stranački šef bude smenjen sa pozicije ministra.

Đokić je dobio podršku Izvršnog odbora da iz stranke isključi šefa Kluba poslanika Maksima Skoku, nekadašnjeg ministra Milenka Savanovića i poslanika i predsednika banjalučkog Gradskog odbora Gorana Selaka. Uveren je da će za ove poteze i nameru da raspusti banjalučki Odbor dobiti saglasnost Glavnog odbora stranke.

"Odbacujem sve što su oni govorili i sve njihove razloge da se pokrene postupak promene nas socijalista u Vladi Republike Srpske. Razlog zbog kojeg su sve ovo pokrenuli vidim u tome što nisu ostvareni njihovi lični zahtevi i lična očekivanja", rekao je Đokić.

Đokić tvrdi da su mu i dalje privrženi poslanici Srđan Todorović i Dalibor Stević. Dobio je, kaže, i podršku Socijalističke partije Srbije. Odbacuje glasine da grupa koja traži njegovu smenu uživa naklonost predsednika SNSD-a Milorada Dodika.

"Ono što sam iz razgovora sa predsednikom SNSD-a zaključio jeste da on sve ove događaje posmatra isključivo kao unutarstranačke stvari socijalista", istakao je Đokić.

Dodik kaže da socijalisti ostaju njihov koalicioni partner.

"Ove procese mi posmatramo kao unutrašnju stvar te partije. Nemamo nameru da se u to mešamo, niti da podstičemo niti sprečavamo. U svakom slučaju, posmatraćemo kako će se taj proces odvijati", naveo je on.

Kurir.rs/RTRS Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track