Najnovije vesti

EVO KOME SE NAJVIŠE PRETI U BIH: Zvaničnicima upućeno čak 19 pretnji za godinu dana
Foto: AP/Amel Emrić

bezbednost institucija

EVO KOME SE NAJVIŠE PRETI U BIH: Zvaničnicima upućeno čak 19 pretnji za godinu dana

Bosna i Hercegovina

Članovima Predsedništva BiH tokom prošle godine upućeno je pet pretnji, izjavio je danas direktor Direkcija za koordinaciju policijskih tela u BiH Mirsad Vilić.

On je istakao da je u prošloj godini zabeleženo 36 pretnji licima i objektima koje štite službenici Direkcije, a da je od toga najviše pretnji, 19, bilo upućeno najvišim zvaničnicima BiH. Dodao je da su četiri pretnje bile upućene ministrima u Savetu ministara, a tri zaposlenima u pravosudnim institucijama.

"Zabeležene su i dve pretnje predsedavajućem i zameniku predsedavajućeg u domovima Parlamentarne skupštine BiH, dok su još četiri pretnje bile usmerene prema predstavnicima diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH", rekao je Vilić, prenosi RTRS.

On je dodao da je u prošloj godini zabeleženo 17 pretnji objektima koji su pod zaštitom Direkcije - zgradi Predsedništva BiH, zgradi zajedničkih institucija BiH, kao i objektima diplomatsko-konzularnih predstavništava i međunarodnih organizacija.

"Sve informacije o ovim događajima prosledili smo nadležnim policijskim agencijama i tužilaštvima, a kompletan izveštaj o radu Direkcije za prošlu godinu već je pripremljen i biće upućen u nadležne institucije", naveo je Vilić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: AP/Amel Emrić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...