Najnovije vesti

DODIK U DRAKULIĆU PORUČIO: Srpski narod nije dozvolio ostvarenje ustaškog projekta! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube/RTRS vijesti

SRPSKI ČLAN PREDSEDNIŠTVA BIH

DODIK U DRAKULIĆU PORUČIO: Srpski narod nije dozvolio ostvarenje ustaškog projekta! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas u Drakuliću da je pokolj na srpskim narodom u februaru 1942. godine u selima Drakulić, Motike, Šargovac i rudniku Rakovac bio organizovani projekat tadašnje ustaške vlasti, koja je isto planirala i za druga područja, ali da srpski narod nije dozvolio da bude i ostvaren.

Dodik je nakon što je prisustvovao pomenu kod spomen-kosturnice ubijenim Srbima u ovim naseljima rekao novinarima da je ovaj pokolj jedan od najmonstruoznijih planova ustaškog zločina koji je počinjen u banjalučkoj regiji na snovu kojeg je jednu trećinu Srba trebalo pobiti, jednu pokrstiti, a jednu proterati.

Prema njegovim rečima, srpski narod nikad ne može da zaboravi ovaj, jedan od najmonstruoznihih zločina koji su ustaše počinile nad Srbima 1942. godine, javlja Srna, prenosi RTRS.

Dodik je podsetio da su ustaške vlasti isti plan imale i za srpski narod u Krajini, Hercegovini, od Paga, Jadovna, Šušnjara, Garavica, Jasenovca, Stare Gradiške, pa sve do Broda na Drini.

On je naglasio da je istorija pokazala da srpski narod nije dozvolio da se taj ustaški prijekat osrtvari i da su Srbi danas ostali da žive na ovim područjima, te da je Banjaluka danas glavni grad Republike Srpske sa većinskim srpskim staovništvom.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen Youtube

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...