Najnovije vesti

ČETIRI MESECA OD BRUTALNOG UBISTVA MLADE MOSTARKE: Majka Lane Bijedić saslušana u Beogradu!
Foto: Avaz.ba

slučaj koji je šokirao bih

ČETIRI MESECA OD BRUTALNOG UBISTVA MLADE MOSTARKE: Majka Lane Bijedić saslušana u Beogradu!

Bosna i Hercegovina

U prostorijama Republičkog javnog tužilaštva Srbije u Beogradu je pred kraj ove sedmice, kako se saznaje, saslušana Nina Bijedić, majka mlade Mostarke Lane Bijedić (19), čiji je život brutalno ugašen 6. oktobra prošle godine.

Njena majka, inače, dekanica Fakulteta informacionih tehnologija (FIT) Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, praktično, poslednja je osoba na listi svedoka u istrazi ovog slučaja koji je potresao celu BiH, ali i region.

Naime, zahtev za njeno saslušanje upućen je na osnovu ugovora između BiH i Srbije o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima, s obzirom na to da Bijedić ima državljanstvo Srbije, a u Mostar nije dolazila od poslednjeg ispraćaja svoje kćerke jedinice.

foto: Facebook/Nina Bijedić

Kako saznaje Avaz iz krugova bliskih Laninoj majci, ona, zapravo, zbog teškog stanja u kojem se nalazi zbog gubitka ćerke, nije bila u stanju da dođe u Mostar i da izjavu na okolnosti ovog tragičnog događaja.

O tome hoće li njena izjava biti od pomoći istražiteljskom timu MUP Zapadnohercegovačkog kantona i Kantonalnog tužilaštva juče nije bilo moguće dobiti informacije, a to će, verovatno, biti poznato u narednim danima.

Inače, tokom istrage je saslušano više od 60 svedoka, a analiza svih do sada prikupljenih materijalnih i drugih dokaza te brojne preduzete radnje nisu doneli konkretan pomak.

foto: Avaz.ba/Ž. Milićević, Printscreen/Facebook

Pred istražiocima je, najverovatnije, sledeći veliki zadatak da urade potpunu rekonstrukciju ovog, jednog od najmisterioznijih slučajeva u BiH.

Telo Lane Bijedić pronađeno je u reci Studenčici u mestu Studenci kod Ljubuškog kada ga je u večernjim satima uočio ribar. Tog dana, nesretna devojka je trebalo da bude na putu za Sarajevo, gde je bila upisala studije.

Zbog čega je odlučila u prepodnevnim satima da iz Mostara autobusom ode za Čapljinu, a potom s tamošnje autobuske stanice peške se zaputiti do naselja Trebižat, gde joj se gubi trag, još je nepoznanica. Obdukcijom je utvrđeno da je Lana Bijedić udarana, davljena i bačena u reku.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Avaz.ba

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...