Najnovije vesti

JEDVA JE GOVORILA: Majka brutalno ubijene Lane Bijedić saslušana u teškom psihičkom stanju
Foto: Avaz.ba

saslušanje u beogradu

JEDVA JE GOVORILA: Majka brutalno ubijene Lane Bijedić saslušana u teškom psihičkom stanju

Bosna i Hercegovina

Nina Bijedić je u izuzetno teškom psihičkom stanju saslušana u Beogradu na okolnosti ubistva njene ćerke Lane (19), nesuđene brucoškinje Sarajevskog univerziteta.

Dekanesa Fakulteta informacijskih tehnologija (FIT) Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru tokom saslušanja, kako saznaje Avaz od izvora bliskog istrazi, nije iznela ništa što već nije otkriveno tokom dosadašnje istrage.

Majka nesrećne devojke tokom saslušanja na okolnosti ovog užasnog zločina, koje je vodio tamošnji tužilac, kako je to predviđeno ugovorom između BiH i Srbije o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima, a kojem je, jasno, prisustvovao tužilačko -istražiteljski tim iz Zapadnohercegovačkog kantona, jedva je govorila.

foto: Facebook/Nina Bijedić

Zbog takvog stanja, ona nije ni imala snage, kako je to iznela, da dođe u Mostar, odnosno Hercegovinu, na saslušanje.

Navodno, i sama traži odgovor na pitanje zbog čega se njena ćerka tog kobnog 6. oktobra iz stana u Mostaru zaputila prema Čapljini kada je u poslijepodnevnim satima trebala otputovati za Sarajevo, gde je, prema njenim rečima, upisala željeni fakultet.

foto: Avaz.ba

Podsećanja radi, obdukcijom je utvrđeno da je Bijedićeva udarana, davljena i bačena u reku. Njeno telo je u večernjim satima u reci Studenčici u mestu Studenci kod Ljubuškog uočio lokalni ribar.

Nova analiza tragova

Istražiteljski tim ponovo će, saznaje se, pristupiti celovitoj i sveobuhvatnoj novoj analizi svih do sada prikupljenih materijalnih i drugih dokaza te detaljnom pregledu iskaza svih do sada nešto više od 60 saslušanih svedoka.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Avaz.ba

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...