TRAMP I PAPA FRANJA NISU POZVANI U SREBRENICU: Iz Dodikovog kabineta tvrde da to nije bilo na dnevnom redu Predsedništva
Foto: AP/Marko Drobnjaković

godišnjica

TRAMP I PAPA FRANJA NISU POZVANI U SREBRENICU: Iz Dodikovog kabineta tvrde da to nije bilo na dnevnom redu Predsedništva

Bosna i Hercegovina -

Poziv američkom predsedniku Donaldu Trampu i papi Franji da prisustvuju obeležavanju 25 godina od zločina u Srebrenici nije uputilo Predsedništvo BiH, niti ono vodi proces organizacije, rečeno je Srni u kabinetu srpskog člana Predsedništva Milorada Dodika.

Kako je rečeno, to nije bila tačka dnevnog reda na sednici Predsedništva, niti se o tome raspravljalo, a ako je tačno pisanje sarajevskih medija onda je to privatna inicijativa članova Predsedništa Šefika Džaferovića i Željka Komšića.

Iz Dodikovog kabineta ističu da je ovo još jedan dokaz da je evidentno postojanje nepoverenja i širenja neistina u pogledu dogovorenih stavova i obaveza, a u ovom slučaju nedogovorenih.

Ovakvo ponašanje sigurno neće dati nikakve rezultate.

Naprotiv, može samo da stvori još dublje nepoverenje koje će biti teško vratiti, naglasili su iz kabineta srpskog člana Predsedništva.

(Kurir.rs/Fonet/Foto ilustracija: AP/Marko Drobnjaković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track