MALI MEHO PREGRMEO I 18. OPERACIJU: Posle strašnog požara davali mu 1 odsto šanse da preživi, ali je dokazao da je heroj
Foto: Facebook/Pomozi.ba

nema predaje

MALI MEHO PREGRMEO I 18. OPERACIJU: Posle strašnog požara davali mu 1 odsto šanse da preživi, ali je dokazao da je heroj

Bosna i Hercegovina -

Dečak Mehmed Šabić (15) poznatiji kao Meho Beton zbog ogromne snage i borbe, ostavio je iza sebe i 18. operaciju po redu koja je nakon sedam sati uspešno završena.

Kako je objavila humanitarna organizacija Pomozi.ba, ovo je bila 99. po redu narkoza za hrabrog Mehu.

Podsećamo, ovom dečaku lekari su davali jedan odsto šanse za preživljavanje, jer je prilikom eksplozije zadobio spoljašnje i unutrašnje opekotine koje su obuhvatile 65 odsto njegovog tela. Imao je pet transplantacija kože i više desetina anestezija, dakle 15 operativnih zahvata.

Već dve i po godine traje borba dečaka Mehmeda, međutim, prve reči koje je izgovorio kada se probudio nakon nesreće bile su: "Nema predaje" i to je nastavio da dokazuje svakog dana ne odustajući od borbe za ozdravljenjem i oporavkom.

Ovaj petnaestogodišnji heroj iz naselja Čiriš u Gračanici pre dve godine je u radionici na malu drvenu dasku želeo da ugravira ime svoje simpatije, ali je pogrešio slovo pa je benzinom polio pločicu kako bi ispravio grešku.

Međutim, neposredno posle toga je došlo do eksplozije u radionici.

Kurir.rs/Klix.ba Foto: Facebook/Pomozi.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track