ŽELJKA CVIJANOVIĆ: Predstavnici Republike Srpske obustavljaju rad u zajedničkim institucijama BIH (VIDEO)
Foto: RTRS

do zakona o Ustavnom sudu

ŽELJKA CVIJANOVIĆ: Predstavnici Republike Srpske obustavljaju rad u zajedničkim institucijama BIH (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Predstavnici Republike Srpske obustaviće rad u odlučivanju u zajedničkim institucijama, dok ne bude usvojen novi zakon o Ustavnom sudu, najavila je danas predsednica Željka Cvijanović.

Cvijanovićeva je, nakon sastanka zvaničnika Republike Srpske, predstavnika Srpske u institucijama BiH, kao i lidera parlamentarnih političkih partija u Republici, rekla da je to prvi zaključak sastanka.

"Predstavnici Srpske obustavljaju učešće u odlučivanju na nivou BiH dok se ne donese novi zakon o Ustavnom sudu BiH u kojem neće biti stranih sudija u ovom sudu. Drugi zaključak je da će biti zatraženo održavanje hitne sednice Narodne skupštine Republike Srpske",

Predsednica Srpske je rekla da su oba zaključka donesena jednoglasno.

"Želeli smo da čujemo mišljenje zvaničnika Republike Srpske, predstavnika Srpske u institucijama BiH, kao i lidera parlamentarnih političkih partija u Republici, te smo posligli saglasnost i doneli dva zaključka", navela je Cvijanovićeva, prenela je RTRS.

Ona je istakla da Ustavni sud BiH u kontinuitetu donosi štetne odluke za Republiku Srpsku koje izlaze iz okvira i nadležnosti ovog suda, definisanih Ustavom BiH.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track