U SAVI KOD ORAŠJA NAĐENO TELO U VOZILU: Ronioci ga pronašli na 5 metara dubine
Foto: Profimedia

strašno

U SAVI KOD ORAŠJA NAĐENO TELO U VOZILU: Ronioci ga pronašli na 5 metara dubine

Bosna i Hercegovina -

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) odazvala se zahtevu KUCZ Posavskog kantona za angažovanje timova FUCZ i jutros uputila pripadnike jedinice za spasavanje pod vodom sa potrebnom opremom u potragu za nestalom osobom za koju se sumnja da je sa vlastitim vozilom upala u reku Savu na području Mesne zajednice Vidovice u opštini Orašje.

Pripadnici sektora kriminalističke policije, Odeljenja za istrage Orašje prethodno su izašli na teren i proverom navedene lokacije pronašli tragove koji su ukazivali na mogućnost sletanja navedenog vozila u reku Savu.

Po dolasku na odredište i nakon prikupljenih informacija šest ronilaca, pripadnika jedinice za spašavanje pod vodom, zaronili su na utvrđenoj lokaciji. Iako je vidljivost bila veoma loša ronioci su odmah nakon prvog zarona pronašli automobil koji je, uz pomoć teške mašine, obezbeđene od strane lokalne zajednice, izvučen iz reke Save na obalu. Nakon što je vozilo u 17,30 sati izvučeno iz reke na obalu, ustanovljeno je da se u njemu nalazi telo jedne osobe za koju će istražne radnje utvrditi da li se radi o osobi za kojom se tragalo.

Vozilo je nađeno deset metara od obale, na dubini od pet metara i dvadeset metara nizvodno od mesta gde je sletelo s puta u reku Savu. Na terenu su, osim pripadnika FUCZ i PU sektora kriminalističke policije, Odeljenja za istrage Orašje, bili i pripadnici Policijske stanice Orašje koji su obezbeđivali lokaciju na kojoj se odvijala potraga i izvlačenje vozila.

(Kurir.rs/Anadolija/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track