BRAT VUKA DRAŠKOVIĆA ODBIJA DA PLATI 14 MILIONA MARAKA POREZA! Hercegovački knez već godinama izbegava ovu obavezu!
Foto: Printscreen

tražio još jedno odlaganje

BRAT VUKA DRAŠKOVIĆA ODBIJA DA PLATI 14 MILIONA MARAKA POREZA! Hercegovački knez već godinama izbegava ovu obavezu!

Bosna i Hercegovina -

Rodoljub Drašković, počasni hercegovački knez i vlasnik kompanije “Svislajon” traži od Vlade Republike Srpske da mu još jednom izađe u susret i odloži plaćanjе poreskog duga za “Industriju alata Trebinje” (IAT) koju je kupio 2007. godine.

U pitanju je dug nastao pre privatizacije a prema podacima Poreske uprave Republike Srpske, zaključno sa 31. januarom ove godine, on iznosi 14,15 miliona maraka.

Vlada je informaciju o Draškovićevom zahtevu razmatrala na sednici održanoj 14. februara, a kakav je zaključak donela, javnosti nije otkriveno.

Inače, Drašković je donedavno osporavao obavezu plaćanja ovog duga pravdajući svoj stav tvdnjom da je Vlada RS taj dug, a po osnovu prethodnog dogovora trebala da otpiše ili konvertuje u kapital.

Kao znak protesta skupština akcionara „Svislajon Grup“ je pre 2017. godine donela odluku da Republici Srpskoj bez naknade pokloni svoje akcije u preduzeću „Svislajon IAT“ a ponuda je odbijena.

Počasni hercegovački knez koji je tu titulu dobio prošle godine već nekoliko godina uspešno izbjegava plaćanje ove obaveze.

Vlada RS njegovo ponašanje pravda time što “IAT” od 2012. godine redovno izmiruje sve svoje obaveze prema državi i radnicima kojih je zaposleno preko 500.

Kurir.rs/Capital.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track