DODIK NE POPUŠTA POD PRITISCIMA: Neću se povinovati pretnjama i ne odustajem od svojih stavova!
Foto: Marina Lopičić

doslednost

DODIK NE POPUŠTA POD PRITISCIMA: Neću se povinovati pretnjama i ne odustajem od svojih stavova!

Bosna i Hercegovina -

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će završiti političku karijeru tek kada narod bude glasao protiv njega, poručivši da se neće povinovati pritiscima i pretnjama i da neće odustati od svojih osnovnih stavova.

"Tražimo novi dogovor o stvarima koje su visoki predstavnici nama nametnuli, o Sudu, Tužilaštvu, novi dogovor o stvarima koje nisu u nadležnosti BiH. Smatramo da je vreme da se o tome razgovara da strane sudije odu iz Ustavnog suda, da se donese novi Izborni zakon da svaki narod bira svoje autentične predstavnike", pojasnio je Dodik za sarajevsku Fejs TV.

Govoreći o Miroslavu Lajčaku, on je istakao da Lajčak nije "njegov čovek", kako se to prikazuje u javnosti, nego čovek zadatka koji dobije u Evropskoj uniji, koji poznaje situaciju.

"Da je bio moj čovek, onda bi on ovde kao visoki predstavnik pomogao nama, ne bi odmagao. Lajčak je jedan profesionalac, čovek zadatka - rekao je Dodik i dodao da što se njega tiče, u BiH nisu potrebni visoki predstavnici i ovaj prostor konačno treba osloboditi od stranaca i prepustiti ga domaćim političarima.

Na pitanje da prokomentariše izjavu američkog zvaničnika Metju Palmera da će on i zvaničnici Republike Srpske biti kažnjeni ako ne odustanu od svojih stavova, on kaže da takve stvari sluša već deset godina i da Palmer ne može da preti, jer je reč o niže pozicioniranom službeniku Stejt departmenta, te da on nije taj koji upravlja politikama.

"On samo pokušava da to glumi. Pokazao se kao čovek koji je kroz niz poteza koje je činio navijao isključivo za bošnjačku stranu - rekao je Dodik.

On je naglasio da takvi ljudi sličnim potezima pokušavaju da se dopadnu bošnjačkoj javnosti.

"Sada mogu da kažem nakon ovoga što je Palmer rekao, da je to očigledna bezočna pretnja i ako Amerika na taj način misli da ovde koriguje odnose, onda je to njihov problem. Ne može se tako svetom upravljati", rekao je srpski član Predsedništva BiH.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track