Najnovije vesti

SARAJEVSKI ĐACI BILI U ITALIJI, NEPREGLEDANI VRAĆENI KUĆAMA! Direktor: Osnovci su zdravi, u kontaktu smo s roditeljima!
Foto: AP / Antonio Calanni

strah od koronavirusa

SARAJEVSKI ĐACI BILI U ITALIJI, NEPREGLEDANI VRAĆENI KUĆAMA! Direktor: Osnovci su zdravi, u kontaktu smo s roditeljima!

Bosna i Hercegovina
12:48h

Grupa od 14 učenika, nastavnica i direktor Osnovne škole Grbavica II u Sarajevu, koji su prošle nedelje boravili u Italiji, prvobitno su po povratku u BiH otišli u školu, a potom su, posle preporuka Kriznog štaba Ministarstva zdravlja Kantona Sarajevo, poslati kući.

Direktor škole Sabahudin Dino Bakal rekao je za Klix da su se iz Italije vratili u nedelju, a da su već u ponedeljak, u skladu sa preporukama, deca poslata kući.

Kako je objasnio, u Epidemiološkoj službi savetovano je da decu pošalju kući. Dodao je da je u stalnom kontaktu s roditeljima, da je zdravstveno stanje dece dobro i da nemaju nikakve simptome bolesti.

"Takođe smo u stalnoj vezi s Ministarstvom zdravlja KS koje izveštavamo o trenutnom zdravstvenom stanju dece. Prema nekom pravilu, deca bi trebalo biti u izolaciji kući oko 14 dana, međutim, ne vidim potrebu za tim jer u Italiji su deca takođe pregledana i odmah su se vratila u škole. Ali, videćemo kako će biti", rekao nam je direktor.

On je dodao da je, kao i njegova koleginica iz škole, otvorio bolovanje.

"U kontaktu smo s roditeljima, dogovorili smo se da nam jave ukoliko bude određenih simptoma. U stalnom smo kontaktu sa zdravstvenim radnicima i porodicama dece, tako da se nadamo da će sve biti dobro. Uglavnom, deca su zdrava", kaže direktor.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: AP / Antonio Calanni

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track