KINESKI TURISTI U SARAJEVU NEMAJU KORONAVIRUS: Imali simptome prehlade i gripa
Foto: EPA/NICOLA FOSSELLA

širenje bolesti

KINESKI TURISTI U SARAJEVU NEMAJU KORONAVIRUS: Imali simptome prehlade i gripa

Bosna i Hercegovina -

Kinezi koji su hospitalizovani u Klinici na Podhrastovima u Sarajevu su negativni na koronavirus.

Tri kineska državljana su zbog sumnje na virus bila smeštena na jednoj od klinika Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), izjavila je direktorka ovog centra Sebija Izetbegović.

Direktorka je precizirala da se radi o kineskim turistima, i da nije istina da su došli sa visokom temperaturom, već su dvoje stigli sa simptomima prehlade, dok jedan ima simptome gripa.

"Oni ne dolaze iz regije koja je blizu virusa. Nema nikakve dramatične slike", kazala je Izetbegović.

Ona je istakla da je zabrinuta za decu iz Osnovne škole "Grbavica", koja su se vratila sa ekskurzije iz Milana.

"Ne znamo čemu su bila izložena i gde su se kretali. Znamo samo da imaju povišenu temperaturu", istakla je Izetbegović. Rusmir Baljić, doktor na UKCS, rekao je da će posle rezultata testiranja znati kako će se ponašati prema kineskim turistima u slučaju da budu pozitivni na korona virus.

"Pregledani su, uzeti su nalazi. Moram vam reći, po ovim podacima se čini da nisu zaraženi, nemaju kliničku sliku infekcije. Zaista nema potrebe ni za kakvom panikom", kazao je Baljić. Naveo je da rezultate testiranja očekuje večeras.

"Više nije pitanje da li će korona doći u BiH, hoće sigurno. Najbitnije je za gradjane da imamo sve kapacitete za eventualnu pozitivnost tih pacijenata", kazao je Baljić.

(Kurir.rs/Beta/Foto ilustracija: EPA/NICOLA FOSSELLA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track