Najnovije vesti

DODIK O USTAVNOM SUDU BIH: Predloženi zakon o udaljavanju stranih sudija je dobra osnova za rešavanje problema (VIDEO)
Foto: Youtube/RTRS

prešla se crvena linija

DODIK O USTAVNOM SUDU BIH: Predloženi zakon o udaljavanju stranih sudija je dobra osnova za rešavanje problema (VIDEO)

Bosna i Hercegovina

Predsednik SNSD-a Milorad Dodik smatra da je predlog zakona o Ustavnom sudu BiH o udaljavanju stranih sudija, koji su partije vladajuće koalicije iz Republike Srpske zajedno sa HDZ-om predale u proceduru, dobra osnova za rešavanje problema.

"Verujemo da je taj predlog zakona dobra osnova da se razgovara i verujem da će se o tome razgovarati", rekao je Dodik.

Poručio je da se u BiH ne može verovati međunarodnoj zajednici, OHR-u koji je ranije kršio Dejtonski sporazum sve s ciljem centralizacije BiH, oduzimajući vitalni interes i prava Republici Srpskoj.

On je dodao da to nastavlja Ustavni sud BiH, politički i okupacioni sud, koji pokušava sve da razvlasti Republiku Srpsku.

Dodik je poručio da se prešla crvena linija što se tiče Ustavnog suda BiH i međunarodne zajednice.

"Zato smo doneli mere koje smo doneli i one će funkcionisati. Verujem da u Republici Srpskoj imamo političko jedinstvo, mada čujemo u javnom diskursu svakakve priče", naveo je Dodik.

On kaže da u aktima Narodne skupštine Republike Srpske nema ništa što je antidejtonski i da se samo traži da se utvrdi međuentitetska linija razgraničenja, da Ustavni sud BiH poništi svoju odluku i da stranci odu iz njega.

"Nikada neću isključiti mogućnost da Republika Srpska u skladu sa svojim pravima odredi svoj status. Naravno, nije sada trenutak i Republika Srpska nema nijednu meru koja je upućena separaciji, već želi saradnju", rekao je Dodik.

Kurir.rs/RTRS

Foto: Youtube/RTRS

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track