OVO SE DANAS RETKO VIĐA: Sarajlija u svom dvorištu drži kombi jugoslovenske milicije, a sad je odlučio da ga proda!
Foto: Youtube/Klix.ba

LEGENDA 70-IH

OVO SE DANAS RETKO VIĐA: Sarajlija u svom dvorištu drži kombi jugoslovenske milicije, a sad je odlučio da ga proda!

Bosna i Hercegovina -

Armis Mašić je veliki ljubitelj starina, a u svom dvorištu ima nekoliko starih automobila, ali i IMV-ov 1600 kombi iz sedamdesetih godina.

Kombi je trenutno na prodaju.

Ovaj primerak vrlo retko možete videti kako i na izložbama oldtajmera, tako i na ulicama Sarajeva, ali i drugih gradova regiona, jer ga je sedamdesetih godina koristila jugoslovenska milicija.

Kombi je proizvodila Industrija motornih vozila Novo Mesto, a Mašić ga je kupio 2012. godine od bivšeg milicionera iz Vareša.

"Ja sam taj kombi kupio od jednog starog dede u Varešu. On je bio milicioner u bivšoj državi i verovatno je on taj kombi sačuvao iz tog vremena. Kasnije ga je prefarbao u crveno, verovatno da se ne bi videlo da je to milicijski kombi. Kasnije sam ga restaurirao i vratio u prvobitno stanje", rekao je Armis.

Ovaj raritet je 2017. godine korišćen za potrebe snimanja serije "Alija" i od tada Mašiću stoji ispred kuće. Budući da ga ne može koristiti za svakodnevne potrebe Mašić je odlučio da ga proda.

"Ja jako volim stara vozila, imam "zastavu 750", "golf 1", "golf 2", "audi 100 cc", motor APN 4 Tomos, motor "vespa piagio" na pedale i kombi "folksvagen T1".

IMV-ov kombi je u voznom stanju i za njega posedujem sva potrebna dokumenta. Odlučio sam da ga prodam jer je višak u mom skromnom voznom parku", kazao je Mašić i dodao kako osim starih vozila skuplja i stare stvari koje su vezane za bosansku tradiciju.

Kombi koji Mašić prodaje je 1972. godište, a restauriran je u augustu 2019. godine. Na njemu su još uvek originalne sirene i rešetke, a umesto klupe koja je korišćena za prebacivanje zatvorenika, sada se nalaze sedišta.

Kurir.rs/Klix.ba

Foto: Youtube/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track