MALOLETNA MOSTARKA SA BEBOM PROSILA U BANJALUCI: U policiji šok usledio kada je po nju došao vanbračni muž!
Foto: Profimedia

otmica

MALOLETNA MOSTARKA SA BEBOM PROSILA U BANJALUCI: U policiji šok usledio kada je po nju došao vanbračni muž!

Bosna i Hercegovina -

Banjalučka policija i Centar za socijalni rad istražuju šokantne navode o teškom krivičnom delu trgovine ljudima i decom u BiH, a u fokusu istrage je maloletna devojka koja je otkrivena da prosi s bebom u Banjaluci.

Izvor iz istrage otkrio je da je majka maloletnice još pre dve godine prijavila otmicu svoje ćerke policiji na području Mostara, ali da nadležne službe nisu marile za ovu prijavu, niti se znalo za ovaj slučaj, sve dok nesretnu ženu na telefon nisu pozvala službenici Centra za socijalni rad iz Banjaluke.

"Sedamnaestogodišnja devojka sa četveromesečnom bebom pronađena je da prosi na ulici u Banja Luci i u skladu sa zakonom provedena je dalja procedura tokom koje je utvrđeno da je maloljetnica iz Mostara. Obavešten je županijski Centar za socijalni rad u Mostaru koji je odgovorio da je devojka u vanbračnoj zajednici, pa da se obavijesti njezin suprug", objasnio je izvor iz istrage.

"Suprug devojke došao je u pratnji svog oca, a maloletnica je bila u paničnom strahu prilikom predaje, što je prvi primetio socijalni radnik koji je odmah sve prijavio svojim saradnicima. Međutim ni to nije sprečilo da se devojka preda vanbračnom suprugu s kojim je otišla kući", objasnio je izvor Srpskainfo. Nakon informacije da je maloljetnica bila u paničnom strahu prilikom kontakta sa izvanbračnim suprugom, Centar za socijalni rad u Banjaluci odlučio je da osobno provjeri o čemu se zapravo radi. Maloletnica je prilikom davanja prve izjave nadležnima dala telefon svoje majke u Mostaru, što je socijalnim radnicima omogućilo da sklope mozaik šokantnog slučaja.

"Ubrzo je kontaktirana majka djevojke u Mostaru i tada je usledio šok. Majka je ispričala da već dve godine nema ni traga ni glasa od njene ćerke, da je ona oteta iz kuće, te da je slučaj prijavljen lokalnoj policiji u Mostaru, ali da nema nikakvih informacija'', objasnio je izvor iz istrage. Nakon ove informacije sve službe u Banja Luci su dignute na noge, a uz asistenciju pripadnika Policijske uprave Banja Luka maloletnica i beba su bez većih problema izuzete i odmah smeštene u Sigurnu kuću Foruma solidarnosti za žrtve trgovine ljudima u Doboj- Istoku.

Kurir.rs/Bljesak.info Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track