SRPSKA PROGLASILA VANREDNU SITUACIJU ZBOG KORONE: Prvo donesena uredba o vraćanju cena na prethodni nivo
Foto: Facebook/RTRS

borba sa virusom

SRPSKA PROGLASILA VANREDNU SITUACIJU ZBOG KORONE: Prvo donesena uredba o vraćanju cena na prethodni nivo

Bosna i Hercegovina -

Vlada Republike Srpske donela je odluku o proglašenju vanredne situacije za teritoriju Srpske zbog epidemiološke situacije usled pojave koronavirusa.

Donošenjem ove odluke snage za zaštitu i spasavanje shodno Zakonu o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama stavljaju se pod komandu Republičkog štaba za vanredne situacije.

Na prvoj vanrednoj sednici donesena je uredba o vraćanju cena na prethodni nivo, kojom se utvrđuje postojanje uslova za propisivanje mera neposredne kontrole cena.

Uredbom se za pojedine proizvode propisuje vraćanje cena na prethodni nivo, koje su zatečene u prometu, a koje su važile na dan 5. marta.

Ministarstvo trgovine i turizma će, u saradnji sa nadležnim inspekcijama, udruženjima potrošača i ostalim nadležnim organima, i dalje vršiti praćenje situacije na tržištu u pogledu snabdevanja i cena, te u slučaju opravdanih razloga preduzeti i druge odgovarajuće mere za svaki oblik eventualnog neprimerenog ponašanja trgovaca.

Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je da je Vlada krizni štab i da sprovodi mere vanredne situacije.

"Vlada će zasedati svakog dana i donositi određene mere koje se moraju poštovati na području cele Republike. Do sada smo imali probleme u smislu da se u pojedinim opštinama ne zatvaraju objekti kada je to rečeno i slično", rekla je.

Kurir.rs/RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track