MINISTAR I DIREKTORI DOBILI PRIJAVE ZBOG KORONE Radončić: Širili lažne vesti! Za povratnike u BiH spremni šatori
Foto: Avaz.ba

bruka

MINISTAR I DIREKTORI DOBILI PRIJAVE ZBOG KORONE Radončić: Širili lažne vesti! Za povratnike u BiH spremni šatori

Bosna i Hercegovina -

Ministar bezbednosti BiH Fahrudin Radončić je sumirao situaciju u poslednjih 24 časa i rekao je da su gotovo sva šatorska naselja postavljena na granicama te da je uz pomoć UNDP obezbeđeno da dve Vlade (RS i FBiH) mogu kupiti 50.000 testova za virus korona.

Radončić je rekao da će Koordinaciono telo prema Savetu ministara BiH predložiti da se ukloni PDV i poreske carinske dažbine na medicinsku opremu i materijale dok traje situacija s korona virusom, prenosi Klix.

Dodao je da je sada najveći izazov i posao provoditi kontrolu nad poštovanjem izolacije.

"Sada je najbitnije da građani budu pod izolacijom i da ne šetaju to nećemo tolerisati jer tako mogu ubiti druge ljude. Moja preporuka je bila da se pišu krivične prijave", poručio je on.

Dodao je da mere daju rezultate te je tako pre 14 dana granicu u oba pravca prešlo 106.362 osobe, a juče je taj broj drastično smanjen i on iznosi 8.924.

"U Sarajevu je kontrolisano 511 osoba koje su pod zabranom kretanja i 39 njih nije zatečeno kod kuće. Morat ćemo sa kantonalnim i opštinskim tužilaštvima razgovarati da se oni procesuiraju. U Distriktu Brčko krizni štab je doneo mere i trenutno su 872 osobe pod kontrolom, a od toga njih 142 ne poštuju odluke. Naša policija treba strogo raditi na zaštiti zdravlja i očekujemo da će od danas raditi što više prijava", poručio je Radončić.

Naglasio je da će dva direktora i jedan ministar dobiti prekršajne prijave jer su proširili dezinformacije o korona virusu.

Kurir.rs/Klix.ba

Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track