DIREKTOR IGMANA PREBAČEN U BOLNICU ZBOG KORONE: Pravili proslavu preduzeća sa 200 zvanica, pa se zarazili
Foto: Youtube/CLIP HD

najmanje 27 obolelih samo sa te proslave

DIREKTOR IGMANA PREBAČEN U BOLNICU ZBOG KORONE: Pravili proslavu preduzeća sa 200 zvanica, pa se zarazili

Bosna i Hercegovina -

Direktor kompanije "Igman", Đahid Muratbegović, kojem je potvrđen koronavirus prebačen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar.

Do sada je boravio u kućnoj izolaciji.

"Gospodin je u izolaciji u Mostaru i stabilno je sa srednje teškom kliničkom slikom, bez indikacija za respirator. Stanje mu je relativno dobro u odnosu na druge i nadam se da će tako i ostati", kazao je Jurica Arapović, šef odeljenja za infektivne bolesti SKB Mostar.

Kada je u pitanju zdravstveno stanje ostalih pacijenata, Arapović je kazao da je većina stabilno i na kućnom lečenju sa blažim simptomima ili bez simptoma. Poručeno je da se u bolnicu primaju samo oni pacijenti sa narušenim zdravljem.

Najveći klaster koronavirusa u BiH trenutno je klaster s proslave 70. godišnjice kompanije "Igman" i koji je za rezultat imao direktnu ili indirektnu zarazu 17 ljudi u Konjicu, četiri u Sarajevu, četiri u Goraždu i po jednu osobu u Novom Travniku i Visokom.

U utorak je iz tog klastera preminuo 53-godišnji muškarcu iz Konjica, koji je radio kao vozač direktora kompanije "Igman".

Mediji su ranije preneli da je na toj proslavi bilo oko 200 zvanica.

Kurir.rs/Klix.ba

Foto: Youtube/CLIP HD

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track