BRATSKA POMOĆ REPUBLICI SRPSKOJ: U Banjaluku stigao prvi kontingent respiratora i maski iz Srbije
Foto: Profimedia

BRATSKA POMOĆ REPUBLICI SRPSKOJ: U Banjaluku stigao prvi kontingent respiratora i maski iz Srbije

Bosna i Hercegovina -

U kontigentu pomoći je pet kliničkih i pet transportnih respiratora, 30.000 epidemioloških maski N95, 2.000 zaštitnih odela, 200 naočara i 50.000 rukavica

BANJALUKA - Prvi kontingent pomoći Srbije za Republiku Srpsku, u borbi protiv virusa korona, stigao je kasno večeras u Banjaluku.

U kontigentu pomoći je pet kliničkih i pet transportnih respiratora, 30.000 epidemioloških maski N95, 2.000 zaštitnih odela, 200 naočara i 50.000 rukavica.

Prvi kontingent pomoći iz Srbije dočekali su premijer Srpske Radovan Višković, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, prenela je RTRS.

Dodik je rekao da je pomoć u medicinskom materijalu koju je Srbija poslala velika stvar za narod Srpske u borbi protiv virusa korona.

Višković je zahvalio Srbiji i njenom predsedniku, ističući da je ova pomoć veoma značajna za zdravstveni sistem Srpske.

Srbija je pokazala da brine o Republici Srpskoj, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je rekao da je pomoć u medicinskom materijalu, koju je Srbija poslala Republici Srpskoj, velika stvar za narod Srpske u borbi protiv virusa korona, ali i važna poruka za sve ljude u Republici Srpskoj.

"Ne radi se samo o materijalnim sredstvima koje ćemo dobiti, a koja su veoma važna, nego i o saznanju da Srbija brine o Republici Srpskoj", rekao je Dodik za RTS.

On je dodao da je u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem zaključio da "dok je Srbije biće i Republike Srpske", što, kako je naveo, želi da prenese svim ljudima i u Republici Srpskoj.

Ocenio je da je ova pomoć "velika stvar" za Republiku Srpsku, imajući u vidu da, kako je naveo, na veoma otežan način može da obezbedi bilo kakve materijale potrebne za borbu protiv virusa korona.

Dodik je istakao da je Srbija, koja je, kako je naveo, pod vođstvom Vučića pokazala sposobnost da obezbedi medicinski materijal putem pomoći od Kine, a i da se na tržištu uspešno snabde određenim količinama, našla za potrebno da pomogne Republici Srpskoj, i to uprkos situaciji u kojoj se našla zbog epidemije.

"Svim ljudima želim sve najbolje i verujem da ćemo kao narod iz ovoga izaći uspešno i zajedno i da ćemo prebroditi i ovu opasnost", rekao je Dodik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track