SPRSKA SE ODUŽUJE LEKARU HEROJU: Ulica na Ilidži će nositi ime Miodraga Lazića
Foto: Youtube Printscreen

bravo

SPRSKA SE ODUŽUJE LEKARU HEROJU: Ulica na Ilidži će nositi ime Miodraga Lazića

Bosna i Hercegovina -

Opšština Istočna Ilidžža Republici Srpskoj saopšštila je danas da će jednu ulicu nazvati po imenu velikog čoveka i rodoljuba, doktora Miodraga Lazića, u žželji da i naredne generacije znaju i pamte šta je ovaj dobrovoljac uradio za narod tog kraja.

“"Umro je našš doktor Miodrag Lazić. Umro je naš ratni ilidžanski saborac, saborac koji je svoje bitke vodio na najtežžem mestu, u ilidžanskoj bolnici ", saopšteno je iz te opštine.

U saopšštenju se navodi da je umro “heroj svoga poziva i heroj naroda ovoga kraja koji je lečio ranjene, oplakivao mrtve, teššio ucveljene.

Čuveni srpski hirurg Miodrag Lazić, koji je tokom ratova devedesetih godina proššlog veka spasavao žživote u Republici Srpskoj i Krajini, preminuo je jutros u Niššu od posledica virusa korona".

Povodom smrti doktora Lazića, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik u saučešću porodici poručio je da je otišao čovek i patriota, čijim je odlaskom srpski narod izgubio požrtvovanog lekara i hirura.

“Mi u Republici Srpskoj nikada nećemo i ne smemo zaboraviti doktora Lazića, kao ni činjenicu s kojom doktorskom vešštinom, znanjem, hrabroššću i humanoššću je spasavao brojne žživote srpskih boraca u najtežžim trenucima odbrambeno-otadžžbinskog rata”, poručio je, između ostalog, Dodik.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track