ZARAŽENI NEMAC PONOVO POBEGAO IZ IZOLACIJE: Iskočio iz Hitne pomoći na semaforu, a reč je o članu Delegacije EU
Ilustracija, Foto: EPA/FEHIM DEMIR

drama u sarajevu

ZARAŽENI NEMAC PONOVO POBEGAO IZ IZOLACIJE: Iskočio iz Hitne pomoći na semaforu, a reč je o članu Delegacije EU

Bosna i Hercegovina -

Nemački državljanin koji je danas pobegao iz sarajevskog izolatorijuma na Podhrastovima, a zatim pronađen i smešten u vozilo Hitne pomoći, ponovo je pokušao da pobegne zdravstvenim radnicima.

Naime, nakon što se Hitna pomoć zaustavila na semaforu, nedaleko od mesta gde je prvobitno lociran, begunac je otvorio vrata i ponovo počeo da beži. Na svu sreću, brzom reakcijom policije i ekipe Hitne pomoći, stavljen je pod nadzor.

Nezvanično, u pitanju je strani državljanin i zaposleni Delegacije Evropske unije u BiH koji je zaražen koronavirusom

Policijski službenici su bez zaštitnih odela morali da savladaju zaraženog i vrate ga u vozilo što sada za njih predstavlja veliku opasnost.

Nakon što je ponovo smešten u vozilo vladala je pomalo nejasna situacija s obzirom da se pojavila informacija da Klinika za plućne bolesti na Podhrastovima neće primiti u izolatorijum zaraženog jer je bežanjem pokazao da ne želi lekarsku pomoć. Nakon određenog vremena Hitna je ipak krenula prema izolatorijumu, a nakon čega će menadžment odlučiti šta dalje sa pacijentom koji očito odbija tretman.

Odlučeno je na kraju da se Nemc prebaci u bazu EUFOR-a na Butmiru kod Sarajeva.

Podsetimo, danas u 15:47 sati policiji u Sarajevu je prijavljeno da se iz izolatorijuma samoinicijativno udaljila jedna osoba zaražena koronavirusom. Krenula je opsežna potraga i on je lociran na području Starog Grada.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track