DODIK O VISOKOM PREDSTAVNIKU: To je za Srbe neprijateljska institucija i predstavnik kolonijalne vlasti
Foto: Youtube/Printscreen

jasno

DODIK O VISOKOM PREDSTAVNIKU: To je za Srbe neprijateljska institucija i predstavnik kolonijalne vlasti

Bosna i Hercegovina -

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je da je OHR reprezenti jedne kolonijalne vlasti koja ne želi da BiH postane normalna zemlja, a za Srbe predstavlja neprijateljsku instituciju.

"Srbi treba da zapišu u svoje kolektivno sjećanje da su visoki predstavnici ljudi koji su došli da im permanentno čine zlo. Oni su činili produženi zločin tako što su stečena međunarodna prava Srpske iz Dejtona pokušavali da otmu Republici na fonu priče o nekoj BiH protiv koje su navodno Srbi. Nismo za BiH koju oni hoće", naglasio je Dodik.

Kada je reč o poslednjim reagovanjima iz OHR-a i visokog predstavnika Valentina Incka, Dodik je za ATV naveo da je ovdašnji narod davno isklesao krilaticu "levo smetalo".

"Oni su ovdje reprezenti jedne kolonijalne vlasti koja drži BiH u šaci i ne želi da ona postane normalna. BiH u tom smislu to veoma teško može biti, ali mogla bi biti zemlja u kojoj se sarađuje na realnim osnovama uz puno uvažavanje interesa svih konstitutivnih naroda", rekao je Dodik.

On je naveo da je OHR politički organ SDA koji je godinama išao ka tome da uruši izvorni Dejtonski mirovni sporazum, te da se u tom smislu kršilo međunarodno pravo i evropske konvencije, poput Bečke.

Kurir.rs/RTRS Foto: Youtube screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track