NOVI TRAVNIK ZAVIJEN U CRNO: Devojčica (13) pala sa terase solitera i poginula, prolaznici pozvali policiju
Foto: Profimedia

nezapamćena tragedija

NOVI TRAVNIK ZAVIJEN U CRNO: Devojčica (13) pala sa terase solitera i poginula, prolaznici pozvali policiju

Bosna i Hercegovina -

Trinaestogodišnja devojčica poginula je kada je pala sa terase solitera u ulici Kralja Tvrtka u Novom Travniku. Nezapamćena tragedija dogodila se juče ujutru, a telo deteta pronašli su slučajni prolaznici i obavestili policiju.

Prema nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da se dete verovatno okliznulo i palo, ali u policiji nisu mogli da otkrivaju detalje.

Izvor blizak istrazi je rekao da, prema dosadašnjim informacijama, nema elemenata krivičnog dela i ne radi se o ubistvu.

"Istražuje se kako je došlo do nesrećnog pada devojčice i šta se zaista desilo. Za sada ništa ne ukazuje da je reč o krivičnom djelu. Sve se mora proveriti kako bi tačno bilo poznato da li se dete okliznulo i slučajno palo ili se iz dečje radoznalosti ili zbog nekog drugog razloga popelo na balkon pa je došlo do tragedije", ispričao je ovaj izvor blizak istrazi.

"Pripadnici Policijske uprave Travnik su u 6.10 obavešteni da je ispred zgrade u Novom Travniku pronađeno telo deteta. Obavešteno je i Tužilaštvo Srednjobosanskog kantona", rekao je portparol MUP SBK Hasan Hodžić.

Istakao je da se istraga o ovom slučaju vodi pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva i da ne može da otkriva detalje.

U Tužilaštvu su rekli da je dežurni tužilac naložio obdukciju tela stradalog deteta i druge istražne radnje te da za sada ne mogu da otkrivaju više informacija.

"Slučaj još nije okvalifikovan, jer nemamo dovoljno podataka i ne možemo da kažemo radi li se o nesrećnom slučaju. Sve ukazuje da u ovom slučaju nema krivičnog dela, ali tek kada prikupimo neophodne informacije, saopštićemo šta se i kako desilo", rekli su u tužilaštvu ne navodeći detalje.

Ova tragedija šokirala je mještane Novog Travnika i okovala tugom sve stanovnike solitera u kojem je živela devočica, piše Glas Srpske.

Kurir.rs/Blic

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track