NOVI SMRTNI SLUČAJ OD KORONA VIRUSA U BIH: Preminuo muškarac (61), broj umrlih porastao na 51, 31 novozaraženi
Foto: EPA / Fehim Demir

bih

NOVI SMRTNI SLUČAJ OD KORONA VIRUSA U BIH: Preminuo muškarac (61), broj umrlih porastao na 51, 31 novozaraženi

Bosna i Hercegovina -

Na Klinici za plućne bolesti Podrastovi u Sarajevu preminuo je 61-godišnji muškarac, koji je 13 dana bio na respiratoru. On je je bio prvi pacijent zaražen korona virusom koji je stavljen na respirator u Sarajevu, a u bolnicu je primljen u veoma teškom zdravstvenom stanju i bio je bolestan dve sedmice pre dolaska na Podhrastove.

Broj preminulih osoba u BiH od posledica korona virusa porastao je na 51.

Prema poslednjim informacijama u BiH je registrovan 31 novi slučaj, čime se broj obolelih u zemlji povećao na 1309. Oporavila se 381 osoba.

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (UKCS) tokom noći je testirano ukupno 135 uzoraka, od čega je osam novih slučajeva korona virusa.

Medju novozaraženim su četiri osobe iz Sarajeva, dve iz Travnika, te po jedna osoba iz Maglaja i Zenice.

foto: EPA / Fehim Demir

U UKCS testirani su uzorci i svih zaposlenih u Gerontološkog centru u Nedžarićima u Sarajevu.

Oni su testirani nakon što je u prethodnim danima jedna korisnica tog centra zaražena virusom, pa je postojala velika bojazan da bi se on mogao proširiti centrom.

U večernjim satima je u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar na korona virus testiran 91 uzorak, od kojih su četiri bila pozitivna. Troje pozitivnih su iz Mostara, a jedno iz Čitluka.

U Republici Srpskoj registrovano je 19 novih slučajeva virusa korona, čime je broj zaraženih povećan na 564.

foto: EPA / Fehim Demir

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je u protekla 24 časa testirano 209 uzoraka, te da je prisustvo virusa potvrdjeno kod 19 osoba.

Reč je o devet osoba iz Banjaluke, tri iz Kotor Varoša, dve iz Oštre Luke, te po jednoj osobi iz Kneževa, Kozarske Dubice, Čelinca, Laktaša i Prnjavora.

"Pet je već hospitalizovano u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci, a ostali će biti u izolaciji", rekao je Šeranić.

On je dodao da su još jedan radnik i dva korisnika Doma za stara lica u Kneževu pozitivni na virus korona, kao i jedan negovatelj u jednom domu za stara lica u Banjaluci.

Kurir.rs/Beta

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track