CVIJANOVIĆ ČESTITALA DAN POBEDE I DAN EVROPE: Pobeda nad fašizmom predstavlja jedno od najvećih civilizacijih dostignuća
Foto: Printscreen Youtube/RTRS vijesti

republika srpska

CVIJANOVIĆ ČESTITALA DAN POBEDE I DAN EVROPE: Pobeda nad fašizmom predstavlja jedno od najvećih civilizacijih dostignuća

Bosna i Hercegovina -

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je građanima Republike Srpske 9. maj - Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu i Dan Evrope, uz poruku da je pobeda nad fašizmom jedno od najvećih civilizacijskih dostignuća.

"Pobeda nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, kada je slomljena ideologija koja je odnela milione ljudskih života, predstavlja jedno od najvećih civilizacijskih dostignuća u celokupnoj ljudskoj istoriji. Ponosni smo što smo, kao jedna od pobedničkih nacija, dali doprinos slomu fašizma i odbrani onih ideala i vrednosti čije su tekovine duboko utkane u naše društvo koje baštini slobodu, mir i toleranciju", navela je Cvijanovićeva.

Poručila je da je ovo ujedno i dan koji nas upozorava da se zlo, koje fašizam predstavlja, nikada više ne ponovi, ali i obavezuje na izgradnju mira i stabilnosti, zarad budućih generacija.

"Izražavamo duboko poštovanje i zahvalnost svim rodoljubima i antifašistima koji su za slobodu dali ono najvrednije, svoje živote, za stvaranje boljeg i tolerantnijeg sveta. Republika Srpska će nastaviti da se razvija na slobodarskim idejama antifašizma i očuvanja evropskih načela slobode i demokratije", navela je Predsednica RS, saopšteno je iz njenog Kabineta.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track