MINISTAR BiH UZEO MISICU ZA SAVETNICU: Ponavljao 4. razred, studirao 12 godina, a sad ponovo briljira (FOTO)
Foto: DNS/Facebook

druga pratilja u kabinetu

MINISTAR BiH UZEO MISICU ZA SAVETNICU: Ponavljao 4. razred, studirao 12 godina, a sad ponovo briljira (FOTO)

Bosna i Hercegovina -

Samo nekoliko dana nakon što je imenovan na mesto ministra za ljudska prava i izbeglice BiH, Miloš Lučić, koji je već izazvao pažnju detaljima iz svoje biografije, počeo je mandat "ambiciozno".

Naime, kako je potvrđeno iz više izvora, Lučić će u svoj tim uvrstiti Marinu Ševkušić, nekadašnju drugu pratilju Mis Planete Zemlje BiH, koja će biti zadužena da savetuje državnog ministra.

Navodno, Ševkušićeva je jedno vreme radila u Ministarstvu spoljnih poslova BiH, i to u kabinetu Igora Crnadka, gde je, navodno, bila sekretarica.

Ipak, na Fejsbuk profilu je o svom školovanju navela da je M. A. International Relations/Diplomacy, pa je dolazak u Ministarstvo za ljudska prava i izbeglice za nju, naravno, napredak u karijeri.

Godinama se uspešno bavila modelingom, a to potvrđuju i brojne fotografije.

Osim Ševkušićeve, sa ministrom Lučićem će raditi i nesuđeni ministar za ljudska prava i izbeglice BiH Mlađen Božović koji je, takođe, imenovan za šefa kabineta Miloša Lučića.

Lučić je, inače, imenovan sa 22 glasa "za", 15 "protiv" i jednim uzdržanim. Time je, nakon nekoliko meseci kašnjenja konačno popunjeno Veće ministara BiH u novom sazivu.

Osim toga, Lučić, koga je na funkciju ministra predložio DNS, priznao je da je ponavljao četvrti razred srednje škole jer je "imao problem s jednim profesorom", dok je studije okončao nakon 12 godina.

MISICA: Ženomrzilačka hajka na delu

Posle svega, reagovala je i sama Ševkušićeva kazavši da je fokus na njeno imenovanje u stvari "ženomrzilačka hajka na delu".

"Vest da ću biti jedna od savetnica u kabinetu novog ministra za ljudska prava i izbeglice pri Savetu ministara Bosne i Hercegovine prostrujala je domaćim medijima, i to u seni etikete da sam nekadašnja druga pratilja Miss Planete Zemlje BiH, čime je novinar opremio članak fotografijama sa mojih društvenih mreža, izvrgnuvši me tako ruglu i uvredljivim komentarima anonimnih muškaraca, ali i žena neosetljivih na pitanje ženske solidarnosti", istakla je.

"Diplomu iz oblasti politologije stekla sam u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, na Fakultetu političkih nauka. Člankom kojim se svodim na drugu pratilju-zvanično, a na obrazovanu ženu-nezvanično, samo je potvrđen vladajući ženomrzilački stav po kojem se žene obeshrabruju da učestvuju u javnom prostoru, da doprinesu razvoju Bosne i Hercegovine, i da im je, pretpostavljam, mesto u seni muškarca".

Za kraj dodaje da je "kompetentna i obrazovana žena".

Kurir.rs/Radiosarajevo.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track