Najnovije vesti

ZET DOŠAO NA ĐURĐEVDAN I DONEO KORONU: U Nevesinju zaražena cela porodica
Nevesinje (Ilustracija), Foto: RTRS

zaraza se raširila

ZET DOŠAO NA ĐURĐEVDAN I DONEO KORONU: U Nevesinju zaražena cela porodica

Bosna i Hercegovina

Virus korona na području istočne Hercegovine ne posustaje, a među novozaraženima je i jedna nevesinjska porodica, za koju se sumnja da im je "kovid 19" za Đurđevdan doneo zet iz Gacka.

Načelnik Nevesinja Milenko Avdalović kaže da je broj zaraženih skočio taman kada su mislili da je kraj epidemije blizu.

"Sve se odigralo na Đurđevdan. Čovek iz Gacka koji je oženjen iz te nevesinjske porodice zarazio je pola Gacka pa onda došao na slavu kod njih u selo i eto novi problemi. Ispituje se da li je on znao da je zaražen ili nije", rekao je Avdalović i dodao da je ukupno zaraženo 26 Nevesinjaca.

Naglasio je da su u petak stigli i rezultati testiranja kontakata novozaražene porodice te da su svi negativni.

"Svi članovi te porodice su dobrog zdravstvenog stanja, niko nije životno ugrožen i razmatramo mogućnosti da li će svi biti prebačeni u trebinjsku bolnicu ili će neko ostati i u domaćinstvu, s obzirom na to da imaju stoku na imanju i da neko treba da brine o domaćinstvu", dodao je Avdalović.

Imajući u vidu geografsku blizinu opština i porodične veze među stanovništvom, dodao je, ne čudi širenje virusa među stanovnicima susednih opština. A da je Gacko i dalje žarište virusa korona u istočnoj Hercegovini potvrđuje i podatak da je u petak potvrđen još jedan slučaj zaraze, čime je broj pozitivnih na “kovid 19” u toj opštini porastao na 38, dok je pod zdravstvenim nadzorom 100 Gačana.

Iako smatraju da situacija nije izmakla kontroli, Krizni štab Gacka odlučio je da do ponedeljka zadrži sve preventivne mere.

Kurir.rs/Glas Srpske/Atvbl.com

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...