OVO JE SINIŠA ŠAKIĆ KOJI SE PREDAO POSLE UBISTVA ĆULUMA: Dosije mu je podebeo, poznat po brojnim krvavim obračunima
Foto: Youtube/Atvbl.com, ATVBL

bio u revolveraškim obračunima

OVO JE SINIŠA ŠAKIĆ KOJI SE PREDAO POSLE UBISTVA ĆULUMA: Dosije mu je podebeo, poznat po brojnim krvavim obračunima

Bosna i Hercegovina -

Na graničnom prelazu Donja Gradina Graničnoj policiji BiH se u ponedeljak predao Siniša Šakić, za kojim je od 16. maja raspisana poternica.

Inače, Šakić (28), zvani Kinez iz Banjaluke, osuđen je 2013. godine u banjalučkom Osnovnom sudu na tri godine zatvora na osnovu osam optužnica, nakon ćega je odmah upućen na izdržavanje kazne.

Tu presudu je izrekao sudija Atko Huseinbašić koji je prihvatio Šakićevo priznanje krivice i predlog okružnog tužioca Snježane Petković o visini kazne.

Protiv Šakića je početkom februara 2013. godine spojeno svih osam optužnica u jedinstven postupak.

Njemu je presuda izrečena zbog izazivanja opšte opasnosti, nasilničkog ponašanja, nanošenja telesnih povreda i ugrožavanja opasnim oružjem pri tuči, ugrožavanja bezbednosti, nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija i izazivanja opšte opasnosti, kao i za prikrivanje i ugrožavanje javnog saobraćaja.

U presudi je tada navedeno da je najteže krivično delo počinio 3. aprila 2008. godine na magistralnom putu Banjaluka - Prijedor u Piljagićima. Tada je vozeći “lanču”, pijan sa 1,95 promila alkohola u krvi, brzinom od 125 km/h izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo saputnik u njegovom vozilu Saša Rudić. On je u decembru 2008. godine ispred noćnog kluba “Kruna” u Banjaluci hicem iz pištolja ranio radnika obezbeđenja Đorđa Ćuluma, a 27. februara 2010. godine iz automatske puške pucao je na “audi” u kojem su bili Slaviša Ćulum i Dejan Kostić.

Prikrivanje je počinio kada je u avgustu 2008. godine kupio pištolj “crvena zastava” iako je znao da je ukraden. Izrečena mu je kazna i zbog toga što je 12. januara 2006. godine ispred noćnog kluba “Max” u Banjaluci učestvovao u premlaćivanju Đorđa Konjevića, Vladimira Šušnjara i Adnana Šomića. Osim toga, on je zajedno sa Slavišom Ćulumom ugrozio bezbednost radnika KPZ Banjaluka Zorana Smiljčića. Osuđen je i zato što je flašom pretukao Marka Babića u noćnom klubu “Underground” u Banjaluci i što je tukao Sašu Narića kojeg je napao zajedno sa Ivanom Zadkovićem 26. marta 2008. godine na parkingu kluba “Skandal” u Trnu.

Zajedno sa Slavišom Ćulumom i Vesom Medićem, koji je u međuvremenu ubijen, uhapšen je u martu 2009. godine i to nakon što im nije uspela oružana pljačka benzinske pumpe "Ćejić petrol" u Srpcu.

Prvi obračun dogodio se 28. februara 2010. godine ispred Šakićeve kuće u Laušu. Tada je Ćulum sa „svojom ekipom“ došao pred Kinezovu kuću i provocirao ga, pa je Šakić iz automatske puške pucao u njegov automobil „audi A8“. Iste večeri, dogodio se novi obračun na ulicama Lauša, a u ovoj pucnjavi deblji kraj izvukao je Ćulum koji je tada ranjen u rame.

Revolveraški obračun na ulicama Banjaluke

Šakić je bio jedan od učesnika "revolveraškog" obračuna dve suprotstavljene bande u kojem je ubijen mlađi brat, nedavno ubijenog Slaviše Ćuluma, Nedeljko.

Podsetimo, Nedeljko Ćulum podlegao je povredama nakon pucnjave koja se u aprilu 2010. godine dogodila u banjalučkom naselju Rakovačke Bare.

U uličnom obračunu učestvovala su tri automobila u pokretu. U BMW-u je bio nastradali Ćulum, u „fiat tipu“ njegov brat Slaviša, a u terencu „grand čiroki“ Jovan Jošilo i njegova devojka.

Za njim je bila raspisana Interpolova poternica, a bio je u bekstvu do novembra 2012. godine kada je uhapšen u Mađarskoj na Horgošu.

Svojevremeno jedan od najtraženijih begunaca, tada 27-godišnji Šakić, pre hapšenja u Mađarskoj, radio je kao izbacivač u elitnoj diskoteci usred Stokholma u Švedskoj.

Takođe, Šakić je u januaru ove godine uhapšen zbog sumnje da je u restoranu "Jova bar" u centru Banjaluke, zajedno sa još jednim počiniocem pretukao mladića.

Poslednji kriminalni obračun u kojem su spomenuti i Slaviša Ćulum i Siniša Šakić, dogodio se 15. maja ove godine, kada je nedaleko od svoje kuće ubijen Slaviša Ćulum, a za Šakićem je raspisana poternica.

Kurir.rs/Atvbl.com

Foto: Youtube/Atvbl.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja