Najnovije vesti

NOVI SKANDAL U AFERI BIH RESPIRATORI: Federalni premijer Fadil Novalić uhapšen na časnu reč tužilaca!
Foto: Youtube/Printscreen

neverovatno

NOVI SKANDAL U AFERI BIH RESPIRATORI: Federalni premijer Fadil Novalić uhapšen na časnu reč tužilaca!

Bosna i Hercegovina

Afera "Respiratori" ne jenjava, a u javnost polako isplivavaju detalji događaja od prethodne noći kada su uhapšeni Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite, Fikret Hodžić, vlasnik Srebrene maline, poljoprivrednog gazdinstva koje je za Federaciju BIH nabavilo 100 (neupotrebljivih) kineskih respiratora za 10,5 miliona KM, i na kraju i federalni premijer Fadil Novalić.

Koplja su se, saznajemo, lomila oko premijera Novalića koji je slobode lišen negde posle pola dva, iako je drama trajala do iza tri sata ujutro. Izvori Oslobođenja tvrde da se u prostorijama SIPA događao do sada nezapamćeni skandal.

Inspektori SIPA, naime, nisu pristajali da liše slobode federalnog premera jer nisu imali dovoljno razloga ali tužilački dvojac Džerman Pašić i Mirza Hukeljić su insistirali pozivajući se na svoja saznanja o izbrisanim porukama?!

Mogu li izbrisane poruke biti dokaz, pitali su tužioce inspektori tražeći bilo kakav trag ili makar sadržaj izbrisanih poruka koji je poznat isključivo tužiocima.

Inspektori SIPA su insistirali da zadrže profesionalan pristupali tužioci su ostali neumoljivi: oni zapovedaju istragom! Nastala je, navodno, i službena zabeleška o hapšenju koje je isključivi rezultat zahteva tužilaca.

Danas - u interesu istrage - svi ćute, ali biće zanimljivo kada tužioci budu morali pred sudijama dati razloge zbog kojih će, bez sumnje, tražiti pritvor za sve trojicu uhapšenih da bi opravdali kvalifikaciju udruživanja radi činjenja kirvičnog dela a u vezi s pranjem novca. Za koje im je trebalo najmanje troje uhapšenih.

Kurir.rs/Vijesti.ba Foto: Screenshot

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...